Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen myönsi Kalle Palanderille ja Janne Ahoselle perheenlisäyksestä: ”Miesurheilijana olen vähän helpommassa asemassa kuin naiset”

Iivo Niskanen on yksi tämän urheiluvuoden suomalaissankareista. Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat Niskasen kultahetkiä Urheilustudiossa.

Iivo Niskanen voitti uransa kolmannen olympiakullan Pekingissä viime helmikuussa. Kuva: Sergei Bobylev/TASS/All Over Pre

Pekingin olympialaisten suomalaissankari Iivo Niskanen ei pystynyt osallistumaan maailmancupin avausviikonloppuun Rukalla koronatartunnan takia, mutta onneksi viime talvena hän pysyi koko kauden terveenä.

Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat Iivo Niskasen kultahetkiä Urheilustudion Kallen ja Jannen urheiluvuosi -ohjelmassa ja myös pirauttivat itse olympiavoittajalle. Ohjelma oli nauhoitettu ennen Niskasen sairastumista.

Ahonen ja Palander päivittelivät sitä, miten Niskanen oli pystynyt olemaan vuoden sairastamatta.

– Kyllähän se oli semmoinen kupla Kiinassa, että sellainen rakennettiin kotiinkin. Kovin vähillä kontakteilla tuli viimeinen kuukausi ennen Pekingiä oltua, Niskanen kertoi.

Vaikka Niskanen vietti paljon aikaa valmistautumisleirillä ja Saana-vaimo oli pystynyt tekemään töitä etänä, Niskanen totesi, että kupla vaati läheisiltä melkoista kurinalaisuutta.

– Siinä ovat läheiset olleet hököllä asioiden suhteen; niitä käsiä pestään, eikä mennä ihmismassoihin.

Olympiavoiton jälkeen Niskasen elämässä on ehtinyt tapahtua paljon. Hän kävi raviohjastajakurssin, hankki vaimonsa kanssa koiran ja nyt he odottavat vielä perheenlisäystä. Niskanen on kertonut muun muassa Yle Urheilun haastattelussa, että perheen perustaminen on aina ollut hänen haaveensa.

– Miesurheilijana olen urheilijana vähän helpommassa asemassa kuin naiset saman asian äärellä. Pystyy kuitenkin vielä aika pienillä muutoksilla suorittamaan noita omia hommia, Niskanen myönsi Ahoselle ja Palanderille.

Niskaselta on udeltu paljon tulevan lapsen laskettua aikaa, mutta tähän kysymykseen hänellä on vakiovastaus:

– Olen aina sanonut, että laskettu aika on 5.3. Silloin on viiskymppiä MM:ssä. Kaikki ajallaan, hän naurahti.

Suosittelemme sinulle