Hyppää sisältöön

Sami Välimäki avasi golfkautensa kakkossijalla Etelä-Afrikassa – palasi kärkikahinoihin kahden vuoden jälkeen

Suomalaisgolfari Sami Välimäki pelasi Johannesburgissa tasaisen vahvasti ja kamppaili jopa voitosta englantilaista Dan Bradburya vastaan.

Sami Välimäki lyö golfpalloa bunkkerissa.
Sami Välimäki onnistui mainiosti Euroopan kiertueen kauden avauskisassa Etelä-Afrikassa. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä,
Jouko Vuolle
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisgolfari Sami Välimäki on sijoittunut toiseksi golfin miesten Euroopan kiertueen avausosakilpailussa Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa.

Välimäki, 24, pelasi Johannesburgissa tasaisen vahvasti ja päätyi yhteistulokseen –18. Päätöskierrokselle hän lähti toiselta sijalta ja piti sijoituksensa pelattuaan kierroksen tulokseen –2.

– Hyvä kilpailu. Pelasin hyvää peliä ainakin ensimmäiset kolme päivää. Ensimmäisenä kolmena päivänä oli pari heikkoa väylää, jotka ehkä rankaisivat liikaa. Tänään kaveri oli vain parempi enkä pystynyt siihen ihan vastaamaan, Etelä-Afrikasta tavoitettu Välimäki kertoo.

Golfari Sami Välimäki kertoo, mikä siivitti hänet onnistumiseen kauden ensimmäisessä kisassa
Kuuntele: Golfari Sami Välimäki kertoo, mikä siivitti hänet onnistumiseen kauden ensimmäisessä kisassa.

Kilpailun yllätysvoittaja Englannin Dan Bradbury löi yhteistuloksen –21. Voitto on 23-vuotiaalle Bradburylle ensimmäinen Euroopan kiertueella. Kilpailu oli hänelle vasta kolmas ammattilaispelaajana.

Kakkossija on Välimäelle uran toinen Euroopan kiertueella. Debyyttikaudellaan 2020 Välimäki myös voitti yhden Euroopan kiertueen kilpailun.

Välimäen kaksi viime kautta Euroopan kiertueen debyytin jälkeen ovat olleet vaikeampia. Kaudella 2021 hän ei yltänyt kertaakaan kymmenen parhaan joukkoon. Viime kaudella (2022) hän oli kerran neljäs.

23 birdieä ja kaksi eagleä

Välimäki löi sunnuntain kierroksella neljä birdieä ja kaksi bogia. Viimeiselle reiälle osunut bogi ei kuitenkaan vaikuttanut nokialaisen loppusijoitukseen, sillä lähimmät haastajat jäivät silti lyönnin päähän.

Nelipäiväisessä kilpailussa Välimäki löi peräti 23 birdieä ja kaksi eagleä – se on oma ennätys, Välimäki kertoo.

– Tuli ihan hyviä birdiepaikkoja, mutta se vaati hyvää lyömistä ja puttaamista. Tulokset piti tehdä, vaikka kenttä vähän helpompi olikin.

Välimäen putit upposivat viikon aikana sisään hyvällä prosentilla.

– Tällä viikolla sain puttaamista parempaan suuntaan. Sillä oli helpompi tehdä tulosta. Puttaaminen oli tällä viikolla hyvää. Nyt se tuli vahvuutena, niin kuin minulla yleensä onkin. Se on ollut vähän kadoksissa myös.

Välimäki tienasi kakkossijallaan yli 108 000 euroa palkintorahaa ja nappasi paikan ensi kesän major-turnauksessa, British Openissa.

– British Open on hyvä bonus tuohon lisäksi. Kesällä pääsee sinnekin pelaamaan. Täysillä keskityn Euroopan kiertueelle. Kymmenelle parhaalle on kauden lopuksi tarjolla kortti PGA-kiertueelle, niin sitä tavoitellaan, Välimäki sanoo.

Miesten Euroopan kiertue jatkuu ensi viikolla Johannesburgissa torstaista alkaen.

Suosittelemme