Hyppää sisältöön

Bulgaria pilasi suomalaisten toiveet joukkuevoimistelun MM-kullasta – Minetit hopealle ja Gloria pronssille

Maailmanmestaruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Pronssille yltänyt suomalaisjoukkue Gloria saavutti historiansa ensimmäisen MM-mitalin.

Maailmanmestaruutta puolustanut Minetit sai tämän vuoden MM-kisoissa hopeaa. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva
STT Urheilu,
Heikki Ali-Hokka,
Emma Hyyppä

Suomalaisjoukkueet Minetit ja Gloria voimistelivat hopealle ja pronssille joukkuevoimistelun MM-kisoissa Itävallassa. Suomalaisten mestaruushaaveet torppasi Bulgarian maajoukkue, joka vei ykkössijan 0,35 pisteen erolla mestaruutta puolustaneeseen Minetteihin.

Alkukilpailusta parantanut Minetit sai loppukilpailussa 19,3 pistettä, mutta ero kärkeen ei kaventunut, vaan leveni. Tuomaristo palkitsi Bulgarian maajoukkueen sunnuntaina 19,5 pisteellä. Alkukilpailun jälkeen bulgarialaisilla oli jo 0,15 pisteen etumatka Minetteihin.

Suomalaisilla oli MM-kisoista kovat odotukset, sillä lajin toinen mahtimaa Venäjä oli sivussa maansa sotatoimien takia.

Bulgarian maajoukkue päätyi Grazissa yhteistulokseen 38,55 pistettä ja neljättä mestaruuttaan tavoitellut Minetit 38,2 pisteeseen. Kolmen seuran voimistelijoista koostuvan Minettien maailmanmestaruudet ovat vuodelta 2015, 2017 ja 2021.

– Minettien suoritus oli todella hyvä. Olin erittäin tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi eilisestä parantamaan ja tarkentamaan suoritusta. Se oli heidän oma maksiminsa ja huippusuoritus tänään, valmentaja Titta Heikkilä kommentoi.

Heikkilä arvioi, että bulgarialaisten suoritus oli kokonaisuutena parempi kuin Minettien.

– Ei tämä pettymys ole. Maailmanmestaruuden voittaminen ei ole koskaan helppoa. Meillä on tosi nuori joukkue. He onnistuivat kovassa paikassa, joten ei voi mitenkään olla pettymys. Olen tosi tyytyväinen hopeaan ja suoritukseen, Heikkilä sanoi.

Glorialle ensimmäinen MM-mitali

Pääkaupunkiseudun Gloria keräsi kahdesta esityksestä yhteispisteet 37,5, kun loppukilpailu toi tuomareilta 18,8 pistettä. MM-mitali on Glorialle joukkueen ensimmäinen. Aiempina vuosina se on jäänyt suomalaisten vertailussa finaalin ulkopuolelle, sillä samasta maasta vain kaksi joukkuetta voi päästä 12 parhaan finaaliin. Lauantaina Gloria oli alkukilpailun kolmas ja pudotti viidenneksi sijoittuneen espoolaisen OVO Teamin finaalista.

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta on kilpailtu vuodesta 2000. Mestaruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Vuosina 2001 ja 2007 MM-kultaa juhli virolainen joukkue.

MM-kisoissa kilpailivat myös alle 16-vuotiaat, joiden sarjassa Minetit junior voimisteli mestariksi yhteistuloksella 37,9. Bulgarian juniorimaajoukkue oli toinen 37,55 pisteellään ja OVO Teamin juniorijoukkue pronssilla 37,25 pisteellä.

Suosittelemme sinulle