Hyppää sisältöön

Ajatollahin siskontytär kuvaili Iranin hallintoa murhanhimoiseksi ja lapsia tappavaksi – pidätettiin

Oppositiolähteiden mukaan Farideh Moradkhani pidätettiin keskiviikkona, kun hän meni vastaamaan syyttäjän syytteisiin.

Farideh Moradkhani on tunnettu Iranin nykyhallinnon vastustaja.
STT

Iranin viranomaiset ovat pidättäneet maan korkeimman johtajan ajatollah Ali Khamenein sisarentyttären, kertoi hänen veljensä sunnuntaina.

Farideh Moradkhani on tunnettu Iranin nykyhallinnon vastustaja, joka on ollut aikaisemminkin vankilassa toimiensa vuoksi.

Farideh Moradkhanin veli Mahmoud Moradkhani pani sosiaaliseen mediaan lauantaina linkin siskonsa tekemään videoon, jossa tämä arvosteli Iranin nykyistä johtoa kovin sanoin.

– Vapaat ihmiset, olkaa kanssamme. Vaatikaa hallituksianne lopettamaan tämän murhanhimoisen ja lapsia tappavan hallinnon tukeminen, Farideh Moradkhani sanoo videolla.

Oppositiolähteiden mukaan Farideh Moradkhani pidätettiin keskiviikkona, kun hän meni syyttäjän luo vastaamaan syytteisiin. Hänet oli päästetty vapaaksi takuita vastaan huhtikuussa, mutta nyt hän saattaa joutua vankilaan kärsimään 15 vuoden tuomiotaan.

Viikkokausia Iranissa jatkuneissa mielenilmauksissa on saanut surmansa ainakin 416 ihmistä ja 14 000 on pidätetty, kertovat oppositiolähteet.

Lue lisää:

Katso, mitä on “turbaanintuuppaus” Iranissa – uusi ilmiö kertoo muutoksesta, jossa ovat mukana myös hallintoon kypsyneet miehet

Suosittelemme sinulle