Hyppää sisältöön

NHL-tähti hehkutti maalivireessä ollutta suomalaishyökkääjää: ”Kaikki tiesivät, miten arvokas hän meille oli”

NHL:ään täksi kaudeksi kolmen vuoden tauon jälkeen palannut Saku Mäenalanen iski Winnipeg Jetsin voitossa kaksi maalia.

Joel Sippola

Winnipeg Jetsin Saku Mäenalanen oli yön suomalaisnimi, kun kanadalaisjoukkue haki 7–2-vierasvoiton Chicago Blackhawkista. 28-vuotias hyökkääjä vastasi Jetsin toisesta ja neljännestä maalista.

Heti toisen erän alussa Chicagon tshekkivahti Petr Mrazek torjui kiekon eteensä, josta Mäenalanen napautti kiekon maaliin. Seitsemän minuuttia myöhemmin torniolaislähtöinen pelaaja nousi vasenta laitaa pitkin ja laukoi tulisesti toisen osumansa.

Kyseessä oli Mäenalasen NHL-uran toinen kahden maalin ilta. Niistä ensimmäinen on peräisin kaudelta 2018–2019, jolloin hän edusti Carolina Hurricanesia. Hän on iskenyt tällä kaudella 20 ottelussa tehot 3+1.

Saku Mäenalanen kamppaili Chicagon Jake McCaben kanssa. Kuva: Icon Sportswire via Getty Images

15 minuuttia peliaikaa saanut Mäenalanen keräsi kehuja tähtipelaaja Pierre-Luc Dubois'lta, joka iski suomalaisen tavoin kaksi maalia.

– Olemme nähneet sen muutaman kerran harjoituksissa. Hänellä on hyvä laukaus, Dubois viittasi Mäenalasen kutiin.

– Näimme harjoitusleirin aikana, mitä hän on voi tehdä tälle joukkueelle ja mitä hän voi tuoda pöytään. Hyökkäyksellisesti, kauden alussa, se ei ollut siellä. Mutta kaikki tässä pukuhuoneessa valmennushenkilökunnasta alkaen tiesivät, miten arvokas hän oli meille, Dubois kehui (siirryt toiseen palveluun) Jetsin nettisivuilla.

Mäenalanen pelasi kolme edellistä kautta Suomessa, joista viimeisimmän hän vietti Oulun Kärpissä. Raamikas Mäenalanen oli viime keväänä voittamassa olympiakultaa ja maailmanmestaruutta.

Jets on keskisessä divisioonassa Dallas Starsin jälkeen toisena. Chicagolla on puolestaan menossa hankala vaihe, sillä tappio oli 2010-luvun dynastiajoukkueelle seitsemäs peräkkäinen.

Suomen aikaa sunnuntain puolella pelastussa Minnesota–Arizona-ottelussa Matias Maccelli napsi kaksi syöttöpistettä. Upeaa kautta pelaava Arizonan hyökkääjä on nakuttanut 18 otteluun tehot 1+12. Juuso Välimäki luuti Arizonan takalinjoilla tasan 20 minuuttia.

Suosittelemme sinulle