Hyppää sisältöön

Pet Shop Boys Suomeen heinäkuussa – yhtyeen ensimmäinen greatest hits -kiertue

Omaperäistä diskopopia jo 1980-luvulta saakka soittanut brittiduo esiintyy Helsingissä.

Chris Lowe (vas.) ja Neil Tennant ovat pitäneet kiinni omasta tyylistään jo 40 vuoden ajan. Kuva: Phil Fisk / Live Nation
Päivi Puukka

Pet Shop Boys -syntikkapopyhtye nähdään Helsingin jäähallissa heinäkuussa 2023. Yli 50 miljoonaa albumia myynyt duo oli yksi 1980-luvun musiikki-ilmiöistä. Helsingin keikka on osa yhtyeen Dreamworld: The Greatest Hits Live -kiertuetta.

Syntetisaattoripop oli selvä valinta, kun kosketinsoittaja Chris Lowe ja laulaja Neil Tennant perustivat duonsa. Pet Shop Boys kehitti omaperäisen disko- ja pop-vaikutteita yhdistelevän tyylin. Yhtyeen ura on jatkunut huimat 40 vuotta. Heinäkuun konsertti on yhtyeen kymmenes keikka Suomessa.

Dreamworld-kiertueen visuaalinen ilme saa ylistystä. Kuva: Live Nation

Konsertissa kuullaan yhtyeen kaikki 22 Euroopan Top 10 -hittiä. Kyseessä on Pet Shop Boysin kaikkien aikojen ensimmäinen hittikiertue. Kiertueen konsertit ovat saaneet hurmioituneita arvosteluja englantilaismedioissa. Kiertueen sanotaan saattavan riemukkaasti yhteen teinitytöt, keski-ikäiset fanit ja pukumiehet. Kaikkien on nähty hyppivän tasajalkaa konserteissa musiikin tahtiin Pet Shop Boys -hittien tahtiin.

Lue The Guardianin kritiikki tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Korjattu duon roolit kosketinsoittaja Chris Lowe ja laulaja Neil Tennant

Suosittelemme sinulle