Hyppää sisältöön

Rinteiden lumetus toi yllätystalven naapurikylälle Sotkamossa: tienkäyttäjän linjalla ei meinattu uskoa lumen määrää

Myös kuutostiellä on ollut alkutalvesta lumisempaa kuin muualla Sotkamon ympäristössä. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, ettei lunta ole Sotkamossa kuin viitisen senttiä mittausasemilla.

Naapurinvaaran päällä puut ja rakennukset olivat saaneet talvisen peiton. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että lunta on satanut Sotkamossa tähän mennessä niukasti. Huvikeskukselta kerrotaan lumisen maiseman olevan mukava yllätys. Kuva: Naapurinvaaran Huvikeskus
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen

Sotkamossa Naapurinvaaralla hieraistiin silmiä launtaina iltapäivällä. Koko tienoon oli peittänyt valkoinen lumikerros, vaikka lunta ei pitänyt tullakaan.

Syyksi arvioitiin lumetusta Vuokatissa. Aihe nousi esille myös paikallisilla sosiaalisen median alustoilla.

Naapurinvaaran Huvikeskuksesta kerrotaan, että tanssipaikalta soitettiin tienkäyttäjän linjalle lauantai iltapäivänä. Linjalla ei oltu uskoa, että lunta olisi tullut, koska sääkarttojen mukaan niin ei olisi pitänyt käydä.

Tanssipaikalla huoletti bussien pääsy liukkaalla ja lumisellä tiellä vaaran päälle illan tansseihin.

Maanantaina Naapurinvaaran jyrkkä tieosuus oli hyvin hiekoitettu. Kuva: Naapurivaaran Huvikeskus

Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarinen kertoo, että rinnekeskuksessa yritetään optimoida lumen jäänti rinteisiin. Joskus sitä kuitenkin tykittäessä ”karkaa”. Suurin osa tehtävästä lumesta jää kuitenkin mäkeen.

– Ei ole tarkoitus lumettaa koko Sotkamoa, Vuokattia tai Naapurinvaaraa, Suutarinen summaa.

Suutarinen kertoo, että lunta tehdessä pyritään miettimään aina tuulensuunnat ja se minne tykit kannattaa suunnata.

Myös kuutostiellä on ollut alkutalvesta lumisempaa, kuin muualla Sotkamon ympäristössä. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, ettei lunta ole Sotkamossa kuin viitisen senttiä tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksen mittausasemilla.

– Eikö se ole hyvä asia, jos ei luonnon puolesta tule, niin sitten yritetään tehdä valkoista talvea, Suutarinen naurahtaa ja myöntää samalla, että osaa harmittaa karannut lumi.

Rinteiden lisäksi Vuokatissa lunta tykitetään hiihtoladuille Vuokatti Sportin toimesta.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 29. marraskuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle