Hyppää sisältöön

Koulutuskuntayhtymä Keudaan on tehty kyberhyökkäys – keskusrikospoliisi selvittää asiaa

Opiskelijoiden tai henkilökunnan henkilötietoja ei ole päässyt vääriin käsiin.

Hyökkäys aiheuttaa opetukseen joitain erityisjärjestelyjä. Kuva: Eetu Pietarinen / Yle
STT,
Esa Koivuranta

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudaan on tehty kyberhyökkäys.

Hyökkäys havaittiin maanantaina aamulla. Keudan verkko- ja palvelinyhteydet on suljettu. Hyökkäyksen laajuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Keuda kertoo tapahtuneesta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) sekä viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Keuda tiedotti (siirryt toiseen palveluun) maanantaina iltapäivällä, että asiaa tutkitaan tietoturvayhtiön kanssa. Myös keskusrikospoliisi (KRP) selvittää asiaa.

Kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomun mukaan opiskelijoiden tai henkilökunnan henkilötietoja ei ole päässyt vääriin käsiin.

Hyökkäys aiheuttaa opetukseen joitain erityisjärjestelyjä. Opiskelijoiden tai henkilökunnan ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin hyökkäyksen takia.

Tiedotteessaan Keuda toteaa, että mikäli vastaanottajan oma tietoturva on kunnossa, on keuda.fi-osoitteesta tulevat sähköpostit turvallista avata.

Tapahtuneesta uutisoi maanantaina ensin Keski-Uusimaa (siirryt toiseen palveluun).

Keuda toimii Keski-Uudenmaan alueella, esimerkiksi Järvenpäässä ja Tuusulassa. Se tarjoaa laajasti eri alojen koulutusta, muun muassa terveys- ja hyvinvointialalla, kaupan sekä tekniikan alalla ja tietojenkäsittelyssä ja tietoliikenteessä.

Viime vuonna Keudassa oli kirjoilla runsaat 12 000 opiskelijaa (siirryt toiseen palveluun).

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 29. marraskuuta kello 23:een asti.

Suosittelemme sinulle