Hyppää sisältöön

Elokuva- ja televisiotutkimuksen emeritusprofessori Henry Bacon on kuollut

Asiasta kertoi Baconin työtoveri, teatteritieteen professori Hanna Korsberg Twitterissä.

Henry Bacon työskenteli Helsingin yliopistossa elokuva- ja televisiontutkijana vuodesta 2004 vuoteen 2022. Kuva: Thomas Hagström / Yle

Helsingin yliopiston elokuva- ja televisiotutkimuksen emeritusprofessori Henry Bacon on kuollut 64-vuotiaana. Asiasta kertoi Baconin työtoveri, teatteritieteen professori Hanna Korsberg Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan Bacon kuoli ollessaan matkalla Yhdysvalloissa.

Bacon toimi elokuva- ja televisiotutkimuksen professorina vuodesta 2004 vuoteen 2022. Yliopiston rahoitus ja sitä myötä erityisesti humanistinen tiedekunta on ollut myllerryksessä. Taideaineiden opetusta on päätetty vähentää ja Baconin hoitamaa professuuriakaan ei enää ole. Vastikään eläkkeelle jääneelle Baconille tämä oli pettymys.

Bacon oli pidetty ja innostava luennoitsija, jonka maine houkutti alalle uusia opiskelijoita.

Brittiläissyntyisen isän ja suomalaisen äidin poika Henry Bacon väitteli tohtoriksi teatteritieteestä. Elokuvan ja teatterin ohella hänen kiinnostuksensa suuntautui myös musiikkiin etenkin oopperaan.

Bacon kirjoitti useita teoksia elokuvasta ja audiovisuaalisesta kulttuurista sekä oopperasta. Hän oli alallaan luotettava ja usein mediankin käyttämä asiantuntija.

Katso Areenasta Tähtihetki-ohjelma (2017), jossa Henry Bacon puhuu toimittaja Jenni-Maarit Koposen kanssa elokuvien väkivaltaisuudesta ja sen vaikutuksista:

Suosittelemme sinulle