Hyppää sisältöön

TAYS ja muut sairaanhoitopiirit myyvät Helsingin Sydänsairaalan uuden lain takia

Sydänsairaalan toiminta Helsingissä olisi nykymuodossaan uuden sote-järjestämislain vastaista ensi vuonna.

Sydänsairaalan toiminta siirtyy hyvinvointialueille esimerkiksi Pirkanmaalla. Helsingin osuus myytiin uudelle omistajalle. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS ja muut sairaanhoitopiirit myyvät Helsingin Sydänsairaalan Jätkäsaaressa. Helsingin Sydänsairaalan toiminta jatkuu Oulun Sydänkeskuksen omistamana ensi vuoden alusta alkaen.

Sydänsairaalan toiminta Helsingissä olisi nykymuodossaan uuden sote-järjestämislain vastaista 2023 alkaen. Sydänsairaalan hallitus päätti Helsingin yksikön myynnistä vastikään.

Sydänsairaala on Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien julkisomisteinen osakeyhtiö, joka tuottaa erikoissairaanhoidon palveluja sydänpotilaille. Vuoden 2023 alusta tämän Sydänsairaalan omistajuus siirtyy hyvinvointialueille.

Helsingin yksikölle uusi omistaja Oulusta

Helsingin Sydänsairaalassa on vuosittain yli 5 000 kiireetöntä hoitotapahtumaa. Yksikön nimi ei muutu omistajan vaihtuessa.

– Sote-lainsäädännön tulevien vaatimusten täyttämiseksi selvitimme julkisen tai yksityisen sektorin kumppanuuden mahdollisuuden Uudenmaan alueella, sanoo Sydänsairaalan toimitusjohtaja Pasi Lehto.

Kauppahintaa ei voi Lehdon mukaan kertoa. Kyse on muutamista miljoonista. Hyvinvointialueen kustannusten kannalta summa ei tee siis ihmeitä.

– Palveluiden turvaaminen oli meille tärkein asia, Lehto sanoo.

Uusi omistaja Oulun Sydänkeskus on valtakunnallisesti toimiva yksityinen sydäntauteihin ja niiden ennaltaehkäisyyn erikoistunut lääkärikeskus, jonka toimipisteissä Oulussa, Rovaniemellä ja Porissa hoidetaan vuosittain yli 8 000 potilasta.

Helsingin Sydänsairaalassa jatkaa 12 sydänhoidon asiantuntijaa.

Suosittelemme sinulle