Hyppää sisältöön

Tuomaan Markkinat palaa Senaatintorille kolmen vuoden tauon jälkeen – joulupukki vierailee torilla viidesti

Joulutapahtuma järjestettiin viimeksi Kauppatorilla ja vuonna 2020 verkossa.

Tältä Tuomaan Markkinat näyttivät vuonna 2019, kun ne edellisen kerran pidettiin Senaatintorilla. Kuva: Kim Öhman / Helsingin kaupunki

Tuomaan Markkinat -joulutori palaa Senaatintorille koronavuosien jälkeen torstaina 1. joulukuuta. Tuomaan Markkinat on järjestetty Senaatintorilla viimeksi vuonna 2019.

Tänä vuonna torilla nähdään Helsingin kaupungin mukaan (siirryt toiseen palveluun) lähes 90 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä yli 20 herkkumyyjää ja kahvila- ja ravintolatoimijaa. Tarjolla on jouluisten ruokien ja juomien lisäksi esimerkiksi pizzaa, lörtsyjä, viskiä ja giniä.

Markkinoiden ohjelmassa on muun muassa joulupukin vierailuja, vaskimusiikkia, puuhevoskaruselli sekä posetiivari- ja kuoroesityksiä. Joulupukki vierailee torilla viidesti: avajaispäivänä, lauantaisin ja päätöspäivänä torstaina 22. joulukuuta.

Myyntikojuillakin on katseltavaa, sillä vierailijat pääsevät todistamaan esimerkiksi lasinpuhallusta, kastanjoiden valmistusta ja taontanäytöksiä.

Kaupungin mukaan toimijoiden valinnassa on painotettu sosiaalista vastuullisuutta, ja tapahtuman ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Ekokompassin verkkosivujen mukaan (siirryt toiseen palveluun) sertifikaatin ehtoina ovat muun muassa ympäristöohjelman laatiminen, ympäristölainsäädännön ja -määräysten noudattaminen sekä ympäristöohjelman toteutumisen raportointi.

Viime vuonna joulutori järjestettiin Kauppatorilla Senaatintorin valaisinremontin vuoksi. Vuonna 2020 tapahtuma järjestettiin koronapandemian vuoksi verkossa.

Suosittelemme sinulle