Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen loisti entistä seuraansa vastaan – Utah jämähtänyt silti tappioputkeen: ”Ei oikein auta, jos ei voiteta”

Lauri Markkanen iski Chicago Bullsia vastaan 32 pistettä ja ison määrän kolmosia. Suomalaistähden osallistuminen otteluun oli vaakalaudalla.

Lauri Markkanen kova alkukauden vire ei hyydy. Kuva: Chris Nicoll-USA TODAY Sports

Lauri Markkasen Utah Jazz kärsi koripalloliiga NBA:ssa viidennen perättäisen tappionsa. Utah hävisi kotikentällään Markkasen entiselle seuralle Chicago Bullsille, joka veti pidemmän korren pistein 114–107. Markkanen pelasi Chicagossa vuosina 2017–2021 ennen kuin hänet kaupattiin toissa kesänä Cleveland Cavaliersiin.

Ottelun ensimmäinen puolisko meni pääosin Utahin pienoisessa hallinnassa johdon käytyä parhaimmillaan 11 pisteessä. Kolmannen neljänneksen lopulla Chicago nappasi johtopaikan, joka säilyi ottelun loppuun asti.

Ennen ottelua Markkasen pelikunto oli kysymysmerkki, sillä Jazz kertoi ennen ottelua Twitter-tilillään Markkasen kärsineen oikeaan polveen tulleesta ruhjevammasta.

Lopulta kentälle päätynyt suomalainen oli ottelun tehokkain pelaaja 32 pisteellä, mikä sivusi hänen toiseksi parasta pistemääräänsä tältä kaudelta. Ottelu oli Markkaselle tällä kaudella viides, jossa hän on tehnyt vähintään 30 pistettä.

Yhdeksästä levypallosta seitsemän tuli puolustuspäässä, ja koriin johtaneita syöttöjä Markkanen antoi yhden.

Lauri Markkanen rohmusi Chicago Bullsia vastaan pisteitä. Kuva: Chris Nicoll-USA TODAY Sports

Edellisissä neljässä ottelussa Markkasen osumatarkkuus oli alle miehen kauden keskiarvon, mutta nyt suomalaisen pelitilanteissa tekemistä heitoista kaksi kolmesta upposi. Yhdestätoista kolmosyrityksestä koriin suhahti seitsemän.

– Tuntuuhan se ihan hyvältä, että menee välillä pallo koriinkin, mutta ei se oikein auta, jos ei voiteta. Pitää tehdä muita asioita samalla paremmin ja pysyä aggressiivisena, Markkanen kommentoi lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

Tällä kaudella 23 ottelua pelannut Utah on voittanut peleistään 12. Alkukaudesta Jazz pyöri länsilohkon kärkikaartissa, mutta on pudonnut viimeisimpien tappioiden myötä lohkon keskikaartiin.

– Pelasimme kovaa toisena peräkkäisenä päivänä. Olen ylpeä siitä. Puolustuksemme kuitenkin petti meidät viimeisellä neljänneksellä, Utahin päävalmentaja Will Hardy harmitteli NBA:n verkkosivujen mukaan.

Markkasen ohella joukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Mike Conley puuttui jälleen kokoonpanosta polvivamman takia.

Ottelu Chicagoa vastaan oli ensimmäinen Utahin kuuden kotiottelun putkesta.

Suosittelemme sinulle