Hyppää sisältöön

Rauman kaupungilla pula eläinlääkäreistä – aikoja saatavilla normaalia heikommin

Virkavapaan sijaisuuksia ei ole Raumalla pystytty täyttämään yrityksistä huolimatta.

Eläinlääkäri (ei näy kuvassa) levittää koiran huulia, jolloin koiran valkoiset hampaat näkyvät hyvin.
Kuvituskuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Lore Korpelainen

Rauman kaupungin eläinlääkäripalveluissa on tällä hetkellä tilapäinen henkilöstövajaus. Kaksi neljästä kunnaneläinlääkäristä on virkavapaalla, eikä tilalle ole saatu sijaisia, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Taustalla on valtakunnallinen pula eläinlääkäreistä. Virkavapaan sijaisuuksia ei yrityksistä huolimatta ole pystytty täyttämään ja vuosilomasijaisten järjestäminen on tavanomaista haasteellisempaa.

– Työvoiman vajaus näkyy väkisinkin asiakkaille tarjottavissa palveluissa, sanoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Tiina Laitala.

Kiireelliset potilaat pystytään hoitamaan ja ympärivuorokautinen päivystys järjestämään, mutta eläinlääkäriaikojen saatavuus on normaalia heikompaa. Ajanvarauksia ei voida ottaa vastaan puhelinajan ulkopuolella, eikä palvelemaan asiakkaita ilman ajanvarauksia.

– Toivomme asiakkailta ymmärrystä hankalassa tilanteessa. Kunnaneläinlääkäreiden työpaine on kova, eivätkä he pysty vaikuttamaan esimerkiksi aikojen saatavuuteen. Viransijaisuudet täytetään niin pian kuin mahdollista.

Asiakkaita pyydetään hoitamaan kaikki ajanvaraukset, neuvontapyynnöt ja muut puhelinasiat puhelinaikana eli arkiaamuisin kello 8-9. Kunnaneläinlääkärille voi puhelinajan jälkeen jättää soittopyynnön, jos eläin tarvitsee kiireellistä eläinlääkäriapua.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle