Hyppää sisältöön

Hiihtokeskusalan lakko alkaa torstaina – hissit menevät kiinni osassa Lapin hiihtokeskuksista

Työnantajilla ja työntekijöillä oli liian eriävät näkemykset alan palkkauksesta ja työehdoista. Lakko kestää reilut kaksi vuorokautta.

Hiihtolomalaisia Ylläksellä 22.helmikuuta 2022
Arkistokuva Ylläsjärven hiihtokeskuksesta. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Mia Sivula

Työntekijöitä edustava Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa eivät päässeet eilen sopimukseen hiihtokeskusalan työehdoista ja palkoista.

Valtakunnansovittelija ei antanut asiassa sovintoesitystä, sillä osapuolten tavoitteet olivat liian kaukana toisistaan.

Hiihtokeskusalan lakko vaikuttaa osaan Lapin hiihtokeskuksista torstaista alkaen. Esimerkiksi Levillä osa hisseistä on suljettuna torstaista lauantaihin ja lippuja voi ostaa vain verkosta. Lakko vaikuttaa myös osaan hiihtokeskuksen muista palveluista.

Ylläsjärvellä hiihtohissit sulkeutuvat näillä näkymin torstaina kello 16, sanoo Ylläs Ski Resort Ylläsjärven toimitusjohtaja Mikko Virranniemi.

– Jos työntekijät menevät lakkoon, hissejä ei pystytä pyörittämään. Miten tämä nyt sitten lopulta menee, se nähdään perjantaiaamuna, Virranniemi sanoo.

Virranniemen mukaan Ylläsjärven puoleisia hiihtohissejä lukuun ottamatta muut Ylläksen alueen palvelut toimivat normaalisti. Ylläksen hiihtokeskuksen Äkäslompolon puoleista osaa lakko ei koske.

Lakko vaikuttaa myös Pyhätunturin, Rukan, Vuokatin sekä Tahkon rinteisiin.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut, että työnseisaus kestää torstaista 1.12. kello 16 alkaen lauantaihin 3.12. kello 24 saakka.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle