Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee naista muun muassa salakuljetuksesta savannah-kissoihin liittyvässä tapauksessa

Poliisin selvityksen mukaan naiselta takavarikoidut kissat ovat joko aitoja servaaleja tai ensimmäisen sukupolven savannah-kissoja.

Kissaeläin tarttui riistakameran kuvaan Hammaslahdessa syyskuussa. Kuva: Pasi Kinnunen

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa noin 40-vuotiaan naisen epäillään salakuljettaneen Suomeen Venäjältä vieraslajiksi luokiteltavia savannah-kissoja.

Savannah-kissat ovat Afrikasta peräisin olevan servaalin sekä kotikissan risteytyksiä, eli hybridejä. Niiden maahantuonti Suomeen on sallittua vasta viidennen sukupolven kohdalla.

Tutkinnan aikana poliisi takavarikoi kaksi kissaa. Poliisin selvityksen mukaan kissat ovat joko aitoja servaaleja tai ensimmäisen sukupolven savannah-kissoja. Kissat ovat edelleen takavarikossa.

Naisen epäillään salakuljetuksen lisäksi syyllistyneen myös haitallisia vieraslajeista annettujen säännösten rikkomiseen, eläinsuojelurikokseen ja eläinkuljetusrikkomukseen.

Asia siirtyy nyt syyteharkintaan.

Lue lisää aiheesta:

Poliisin hallussa olevien savannikissojen kohtalo ratkennee jo ensi viikolla – kissojen lopettamiselle etsitään vaihtoehtoja

Riistakameran paljastamia savannikissoja yritettiin viedä Venäjälle – Tulli nappasi ne kiinni rajalla

Poliisi vahvistaa esitutkinnan Joensuun harvinaisesta kissaeläimestä – epäillystä rikoksesta voidaan tuomita sakkoihin

Riistakamerakuva erikoisesta kissaeläimestä hämmentää Pohjois-Karjalassa – asiantuntija epäilee afrikkalaiseksi servaaliksi

Suosittelemme sinulle