Hyppää sisältöön

Lääkärihelikoptereita koskevat muutosneuvottelut päätyivät sopuun – ratkaisu poistaa lentopalveluita uhanneet pitkät katkot ja pelätyt henkilöstövaikutukset

FinnHEMSin operatiivisesta lentotoiminnasta vastaavan FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n koulutustoimintoihin liittyvät muutosneuvottelut ovat päättyneet.

Lääkärihelikoptereiden lentäjiä koskeneet muutosneuvottelut ovat ohi. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Pekka Loukkola

Lääkärihelikopteritoiminnan lentäjien ja FinnHEMS Lentopalveluiden väliset muutosneuvottelut alkoivat lokakuun puolessa välissä. Neuvotteluiden kohteena olivat kaikki FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n 47 lentäjää.

Muutosneuvotteluiden taustalla oli uhka, että kouluttajia oli irtisanoutunut yhtiöstä niin paljon, että vaje aiheuttaisi yhä enemmän katkoksia lääkärihelikopterien lentotoimintaan.

Ratkaisun ansiosta FinnHEMSin lentotoimintaa uhanneiden pitkien lentokatkojen vaara poistui. Neuvotteluissa saavutettiin yhteisymmärrys jatkuvan koulutustoiminnon rakenteesta.

– Olen iloinen ja tyytyväinen, että neuvottelut etenivät tällä tavoin. Neuvotteluissa sovittiin vakaan koulutustoiminnan rakenteesta ja kouluttajien työrooleista. Nyt meillä on koko toiminnassa yhteisymmärrys kouluttajalentäjien koulutusvastuista ja palkkioista, FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen sanoo.

Huhtinen kertoo, että neuvottelujen ansiosta lentotoiminnan koulutustoiminnan kehittämistä ja rakentamista jatketaan kummankin osapuolen toivomalla tavalla.

Lääkärihelikoptereiden lentäjät saavat koulutusta noin 120 tuntia vuosittain. Osa koulutuksista on Traficomin vaatimaa ja osa FinnHEMSin omaehtoista koulutusta, joka tähtää turvalliseen lentotoimintaan. Neuvotteluissa sovittiin yhtiön sisäisen koulutuksen järjestelyistä.

FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n palveluksessa on 47 lentäjää, heistä vajaat kymmenen työskentelee myös kouluttajina. Yhtiöllä on Suomessa seitsemän tukikohtaa, joiden sijaintipaikat ovat Vantaa, Turku, Tampere, Kuopio, Oulu, Seinäjoki ja Rovaniemi.

Suosittelemme sinulle