Hyppää sisältöön

Asukas pahoinpiteli kuoliaaksi toisen turkulaisessa hoitolaitoksessa – kesäkuinen väkivallanteko muuttunut murhaepäilyksi

Lounais-Suomen poliisi epäilee 1970-luvulla syntynyttä miestä murhasta. Epäilty ja uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita.

Arkistokuva. Kuva: Jorma Vihtonen / Yle
Minna Rosvall

Turkulaisessa mielenterveyskuntoutujien hoitolaitoksessa kesäkuussa tapahtunut väkivallanteko on muuttunut murhaepäilyksi.

Lounais-Suomen poliisi epäilee 1970-luvulla syntynyttä miestä murhasta.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että teko tapahtui 2. kesäkuuta hoitoyksikön asunnossa Turun Vasaramäessä. Teosta epäilty mies otettiin paikan päältä kiinni hänen oman ilmoituksensa johdosta. Epäilty ja uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita.

Väkivallanteon uhri loukkaantui tilanteessa vakavasti, ja poliisi tutki tapausta aluksi murhan yrityksenä. Uhri menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin, ja rikosnimike muuttui esitutkinnassa murhaksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen kesäkuussa, ja hän on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan.

Rikosasiassa ilmenneiden yksityiselämää koskevien tietojen vuoksi poliisi ei julkisuuslakiin vedoten kerro tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Poliisi on määrännyt esitutkintamateriaalin kokonaan salassa pidettäväksi.

Epäiltyä murhaa koskeva asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi selvittää vastuukysymyksiä

Henkirikosepäilyn lisäksi Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkintalain mukaisen selvityksen myös hoitoyksikön ja mahdollisesti muiden tahojen osuudesta tapahtumiin.

Poliisi selvittää, onko rikosasiaa edeltävissä tapahtumissa jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta.

Hoitoyksikköä ylläpitää yksityinen palveluntarjoaja, jolta Turun kaupunki ostaa palveluja.

Lisää aiheesta:

Turkulaisessa mielenterveyskuntoutujien hoivakodissa väkivallanteko – uhri loukkaantui vakavasti

Suosittelemme sinulle