Hyppää sisältöön

Suomessa kokeillaan tänä talvena sahanpurun tuomaa pitoa maanteillä

Kokeilu tehdään Itä-Suomessa. Destian mukaan testi näyttää, onko siitä vaihtoehtoa suolaamiselle joillakin teillä.

Kuva Kaavilta, jossa kokeiltiin viime vuonna sahanpurua teiden liukkauden hoidossa. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Suomessa kokeillaan tiettävästi ensimmäistä kertaa koko talven ajan valtion maantiellä, miten sahanpuru estää liukkautta.

Yle kertoi aiemmin tiistaina, että Suomessa suolataan teitä enemmän kuin aikoihin.

Destian kunnossapidon kehittämispäällikkö Oiva Huuskonen sanoo, että kokeilu on pienimuotoinen, mutta hänen tietojensa mukaan ensimmäinen laatujaan.

Testi alkaa joulukuussa tai vuoden alussa Viinijärven alueurakan yhteydessä Itä-Suomessa. Sahanpurua laitetaan arviolta noin 50 kilometrin matkalle ja tuloksia verrataan tiesuolaan.

Huuskosen mukaan Destia arvioi kokeilussa koko talven tienhoidon.

– Millainen on esteettinen puoli tiellä ja tien harjaus, Huuskonen kertoo Ylelle.

Tiesuola on suolaa siinä missä muutkin. Video: toimittaja Juha Kokkala / Yle

Idean isä on kaavilainen Olavi Penttinen. Myös Destia konsultoi häntä kokeilussa. Kaavilla kokeiltiin sahajauhoa eri tieosuuksille ja kevyen liikenteen väylille.

– Sitä voi käyttää tuoreena, mutta kuivattuna se kuivattaa tienpintaa ja sitten kun jäätyy, niin pinta on karhea kuin santapaperi, Penttinen sanoi Ylelle viime vuonna.

Penttisen mukaan sahanpurun saatavuus ja keveys voisi korvata sepelin tiestön talvikunnossapidossa. Se olisi myös ympäristöystävällistä.

Hiekkaralli ei houkuta

Pirkanmaan ELY-keskuksen maanteiden hoidon projektipäällikkö Pertti Valo sanoo, että suolaamisen korvaaminen ei ole helppoa.

– Korvaavia tuotteita etsitään jatkuvasti ja kovalla intensiteetillä. Ongelmana on, että kustannukset ovat yli kymmenkertaisia.

Valo ei oikein usko sahanpurun mahdollisuuksiin ajoneuvoliikenteessä, mutta jalankulkuväylillä ne voivat toimia.

Hiekkakaan ei ole toisaalta kunnollinen vaihtoehto suolalle. Valon mukaan hiekka kestää 10 000 ajoneuvon ylityksen, mutta vilkkailla teillä se ei tahdo pitää.

– Suolaa käytetään 5-15 grammaa neliöllä, hiekkaa reilu 100 grammaa neliöllä. Olisi ihan valtava rekkaralli, jos teitä hiekotetaan. Mikään ympäristö ei kestäisi sellaista ratkaisua.

Lue enemmän:

Pohjoissavolaisessa pikkukunnassa testataan, voiko sahanpuru korvata hiekoitushiekan liukkauden torjunnassa – tarttuu jään pintaan hyvin

Sveitsiläiset puulastut karkasivat peilijäällä ja vesikelillä

Suosittelemme sinulle