Hyppää sisältöön

Veneiden varusteista tunnettu Ykköskaide tekee uuden aluevaltauksen Savonlinnassa – investoi 1,5 miljoonaa euroa ja laajentaa prosessiteollisuuteen

Yhtiö on rekrytoinut viisi uutta työntekijää ja tarvitsee lähitulevaisuudessa muun muassa hitsaajia saneerattuihin tiloihin Silvolaan.

Savonlinnalainen Ykköskaide tarvitsee riveihinsä muun muassa hitsaajia. Kuvituskuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Vilma Ruokoski

Savonlinnalainen veneteollisuuden valmistaja Ykköskaide laajentaa tuotantoaan prosessiteollisuuteen yrityskaupan ja 1,5 miljoonan euron investoinnin kautta.

Jatkossa Ykköskaide valmistaa veneosien lisäksi muun muassa lietelämmönvaihtimia, jotka on suunniteltu erityisesti vedenpuhdistamoille ja biovoimalaitoksille. Lietelämmönvaihdin hygienisoi esimerkiksi yhdyskuntajätettä.

– Meiltä on tilattu muutamia mittavia toimituksia, Pesonen kertoo.

Liiketoiminnan laajentamisen taustalla on yrityskauppa, jossa Ykköskaide osti savonlinnalaisen JP-Set-yhtiön. JP-Set on erikoistunut vaativiin hitsattaviin teräsrakenteisiin, ja lietelämmönvaihtimet on yksi sen tuotteista.

Ykköskaiteen hallituksen puheenjohtaja Toni Pesonen kertoo yrityksen tehneen konepajan halleihin suuret saneeraukset loppusuoralle. Savonlinnan Silvolaan on tulossa 1,5 miljoonan euron toimitila-, kone- ja laiteinvestoinnit.

Savonlinnan kaupungin on tarkoitus tukea yhtiön infraa ja alueen suojausta parantavia toimia 40 000 eurolla. Asiaa käsitellään Savonlinnan elinkeinojaostossa ensi viikolla.

Lisäksi Ykköskaide on saanut Etelä-Savon ELY-keskukselta kehittämis- ja investointiavustuksen.

Vuonna 1999 perustettu Ykköskaide työllistää tällä hetkellä 15 henkeä, ja yhtiön tarkoitus on nostaa henkilöstömäärää 25 työntekijään. Yhtiö on jo rekrytoinut kesän ja syksyn aikana noin viisi työntekijää, ja lisää rekrytointeja on suunnitteilla talven aikana.

Pesonen kertoo osan työntekijöistä tulevan taloon oppisopimuksella tai työssäoppimisen kautta. Yhtiö tarvitsee ainakin komponenttien valmistajia ja hitsaajia.

Alihankkijoiden kautta investoinnin työllistävä vaikutus on omaa henkilöstöä laajempi.

Ykköskaiteen tavoitteena on nostaa noin kahden miljoonan euron liikevaihto noin neljään miljoonaan euroon vuoteen 2027 mennessä.

Suosittelemme sinulle