Hyppää sisältöön

Ryhmäpomot A-studiossa: Hallitus halutaan pitää kasassa, Harjanne: ”Kyllähän tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa”

Hallitus ajautui tänään tiistaina kriisiin, kun keskusta liittoutui opposition kanssa luonnonsuojelulain uudistamisessa.

Annette Blencowe

Keskustan, SDP:n ja vihreiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat sanoivat tiistai-illan A-studiossa haluavansa pitää hallituksen koossa. Ryhmänjohtajien mielestä tämänhetkisessä haastavassa maailmantilanteessa tarvitaan toimintakykyistä hallitusta.

Keskusta raivostutti hallituskumppaninsa tänään tiistaina liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain uudistamisessa.

– Ei tähän kysymykseen kannata hallitusta hajottaa tai hallituksen taipaletta päättää, totesi pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman A-studiossa.

Hän kuitenkin lisäsi, että on selvää, että tapahtunut ei tee hyvää hallituksen toimintakyvylle eikä ”sille kuvalle, joka kansalaisille välittyy”.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli oli sitä mieltä, että keskusta voi tapahtuneesta huolimatta jatkaa hallituksessa.

– Ilman muuta voimme, Kalli sanoi.

Äänekkäimmin keskustaa tänään kritisoineiden vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne sanoi myös vihreiden olevan edelleen halukas jatkamaan hallituksessa keskustan kanssa.

– Kyllähän tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa, Harjanne huomautti.

Harjanteen mukaan keskustan toiminta ”kahmaisi luottamuspääomaa kerralla laarinpohjaan asti”.

Harjanne toisti aiemmin päivällä esittämänsä vaatimuksen saada hallituspuolueiden johto koolle.

– Katsotaan, miten tästä voidaan edetä tällaisen luottamusta reippaasti rapauttaneen keskustan toiminnan jälkeen, Harjanne sanoi.

Keskustan kansanedustajat äänestivät tänään tiistaina ympäristövaliokunnassa yhdessä opposition kanssa hallituksen luonnonsuojelulakiesityksen muutosten puolesta. Aiemmin hallituksella oli ollut lakiesityksestä yksimielinen kanta.

Muut hallituspuolueet kommentoivat päivän aikana pitävänsä keskustan toimintaa törkeänä.

Voit katsoa koko tiistain A-studion Yle Areenasta.

30.11. kello 7.28 tarkennettu uutiseen, että keskusta äänesti yhdessä opposition kanssa luonnonsuojelulakiesityksen muutosten puolesta, ei luonnonsuojelulain muutosten puolesta.

Suosittelemme sinulle