Hyppää sisältöön

Belgialaistähtien kerrotaan ottaneen rajusti yhteen Marokko-shokkitappion jälkeen – joukkueen lehdistötilaisuuteen tuli yllättävä muutos

Belgian kapteeni Eden Hazard ja kokenut maalivahti Thibaut Courtois saapuivat tiistaina median eteen tyynnyttelemään huhuja joukkueen sisäisistä riidoista.

Eden Hazard (vas.) ja Kevin De Bruyne ovat jaelleet skeptisiä kommentteja joukkueensa mahdollisuuksista MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Tiistain aikana jalkapallon MM-kisoissa ovat puhuttaneet väitetyt Belgian joukkueen sisäiset ristiriidat. Belgia on tiukassa paikassa alkulohkossa F. Se kohtaa torstaina 1.12. viimeisessä lohkopelissään Kroatian.

2018 MM-kisoissa Belgia saavutti pronssia. Fifan rankingissa se on toisena, Brasilian jälkeen.

Lohko F:

OttelutVoitotTasapelitTappiotMaalieroPisteet
Kroatia21104–14
Marokko21102–04
Belgia21011–23
Kanada20021–50

Ennen turnausta Belgian tähtipelaaja, seuratasolla Manchester Citya edustava Kevin De Bruyne antoi The Guardinin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) skeptisiä lausuntoja joukkueensa mahdollisuuksista. Hän sanoi, että joukkue on liian vanha mestariksi. Lisäksi De Bruyne sanoi, ettei MM-turnaus tunnu oikealta, kun se pelataan Qatarissa ja kesken seurajoukkuekauden.

Avainpelaajista esimerkiksi De Bruyne on 31-vuotias, Axel Witsel 33-vuotias, Eden Hazard 31-vuotias, loukkaantumisista kärsinyt Romelu Lukaku 29-vuotias, Jan Vertonghen 35-vuotias ja Toby Alderweireld 33-vuotias.

Ylen asiantuntijoiden Miika Nuutisen ja Jonne Kunnaksen ikäjakauma-analyysissa todettiin, että Belgialle turnaus näyttäisi olevan ”kultaisen sukupolven” viimeinen, avainpelaajia on enää harvakseltaan parhaassa iässä ja varsinkin puolustus on täynnä kokemusta.

Real Madridin ja Belgian laitahyökkääjä Hazard puolestaan totesi ennen Marokko-shokkitappiota, että joukkueella oli paremmat mahdollisuudet MM-kultaan 2018 kisoissa.

– Puolustajamme eivät ole nopeimpia, ja he tietävät sen, Hazard oli sanonut Marokko-pelin jälkeen muun muassa Telegraphin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Eden Hazard pelasi syksyllä vain kolmessa Real Madridin ottelussa vammojensa takia. MM-kisoissa hän on ollut avauskokoonpanossa joukkueensa kapteenina. Kuva: DeFodi Images / Getty Images

Piikittelikö toppari kapteenia?

Tiistaina ranskalaislehti L'Equipe uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että Vertonghen oli ottanut Marokko-tappion jälkeen rajusti yhteen Hazardin ja De Bruynen kanssa. Lehden mukaan Lukaku oli tarvittu erottamaan riitapukarit toisistaan pukuhuoneessa.

– Tällä hetkellä päässäni on paljon asioita, mutta parempi jättää ne sanomatta ainakin kameran edessä, Vertonghen oli todennut Marokko-tappion jälkeen medialle, raportoi Le Parisien (siirryt toiseen palveluun).

Sen jälkeen toppari oli kuitenkin jatkanut lehden mukaan sarkastisesti:

– Mikä meni pieleen? Ehkä myös se, että emme hyökkää riittävän hyvin, johtuu siitä, että hyökkääjämmekin ovat liian vanhoja.

Belgialaislehti Nieuwsblad arvioi (siirryt toiseen palveluun), että Vertonghen oli tyytymätön siihen, millaista tekstiä Belgian kapteeni Hazard oli päästellyt julkisuuteen.

– Ei ole epäilystäkään: Punaisten paholaisten keskuudessa on suuri jännite. Maajoukkueen ympärillä riita kielletään, mutta on selvää, että jotain kiehuu, belgialaislehti arvioi.

Maalikooste: Belgia–Marokko 0–2.

Konkarit saapuivat lehdistötilaisuuteen rauhoittaakseen tilannetta

Maanantaina Belgian joukkue piti medioiden mukaan ”kriisikokouksen”. Tiistaina ohjelmassa oli lehdistötilaisuus, johon Belgian pelaajista piti osallistua Yannick Carrascon ja Arthur Theaten. Reutersin mukaan tilaisuuteen saapuivat kuitenkin Hazard ja kokenut huippuvahti Thibaut Courtois tyynnyttelemään huhuja riidoista.

– Meillä oli hyvä keskustelu pelaajien kesken. Paljon on sanottu. Puhuimme tunnin ajan hyvistä ja vähemmän hyvistä asioista. Nyt haluamme voittaa Kroatiaa vastaan, Hazard sanoi.

Hazardin ja Courtois'n mukaan pukukopissa ei tapahtunut mitään erikoista. Heidän mukaansa äänessä tappion jälkeen oli vain valmentaja Roberto Martinez.

– Ongelma on, että levitetään liikaa valheita. Kuvataan tilanne, jota ei ole olemassa. Ryhmänä meidän on vältettävä tätä negatiivisuutta, Courtois kertoi.

Kaksikko myönsi, että joukkueella on ongelmia itseluottamuksensa kanssa. Se on De Bruynen mukaan syynä tukkoiseen hyökkäyspeliin.

– Kaikki selvitettiin eilen. Kaikki ovat avoimesti ilmaisseet mielipiteensä. Nyt on ryhdyttävä toimiin kentällä. Hyvä, että kävimme ryhmäkeskustelun. Sanoimme toisillemme, mitä ajattelimme, Courtois totesi.

Real Madridia seuratasolla edustava Thibaut Courtois (vas.) pelasti joukkueensa Kanada-ottelun alussa torjumalla Alphonso Daviesin rankkarin. Kuva: Getty Images

Myös päävalmentaja Martinez kommentoi Marokko-tappion jälkeen De Bruynen väitteitä joukkueen ikääntymisestä. Hän sanoi lehdistötilaisuudessa kuulevansa kommentista ensi kerran.

– Olemme kaikki ammattilaisia ja osaamme toimia. Pelaaja saa ilmaista näkemyksensä. Olemme olleet yhdessä kuusi vuotta ja kommentit eivät auta meitä voittamaan. Ehkä se oli bluffia.

Espanjalainen Roberto Martinez, 49, on valmentanut Belgian maajoukkuetta vuodesta 2016. Ranskalaislegenda Thierry Henry (oik.), 45, on Belgian apuvalmentaja. Kuva: FIFA / Getty Images

Martinez myönsi tappion jälkeen, että peli-ilon puute paistoi hänen joukkueestaan.

– Ehkä se johtuu harteillamme olevasta painosta. Olemme pelanneet kaksi viimeistä peliä kuin meillä olisi jotain hävittävää.

Toimittajat kysyivät Martinezilta myös, miksi parasta Kevin De Bruynea ei ole nähty turnauksessa.

– Emme ole vielä nähneet Belgian parasta. Se ei ole vain Kevin, se on koko joukkue. Jalkapallo on joukkuelaji ja yhdessä toimimalla yksilö pääsee korkeammalle tasolle, Martinez vastasi.

Kooste: Belgia–Kanada 1–0.

Suosittelemme sinulle