Hyppää sisältöön

Turun influenssarokotusjonot ulottuvat jo jouluun

Influenssarokotuksia annetaan Turussa riskiryhmille, eli alle 7-vuotiaille lapsille ja yli 65-vuotiaille aikuisille, sekä raskaana oleville naisille.

Rokotepiikki hoitajan kädessä.
Influenssarokotuksia annetaan yleensä riskiryhmille. Työterveydet voivat työnantajan harkinnan mukaan antaa niitä myös työikäisille. Arkistokuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Johanna Lehtola

Turun korona- ja influenssarokotuspalvelussa on ruuhkaa.

Varattavat ajat menevät tällä hetkellä lähemmäs joulua, mutta yksittäisiä lisäaikoja saadaan avattua jatkuvasti lähipäiville.

– Kysyntä on tänäkin vuonna ollut hyvin suurta. Marraskuun rokotusajat varattiin hyvin nopeasti loppuun ja jos vielä tänä vuonna haluaa influenssarokotuksen, niin pitää olla nopea. Toki me lisäämme rokotusaikoja tarvittaessa, kertoo Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

Influenssarokotuksia annetaan Turussa tällä hetkellä noin 4 000 viikossa - koronarokotteita noin 2 600. Influenssarokotuksia annetaan riskiryhmille. Influenssarokotuksen ohessa voi samalla kertaa ottaa myös koronarokotuksen, jos sille on tarvetta ja lääketieteellinen peruste.

Tuhansia rokotuksia jo annettu

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemen mukaan marraskuussa on annettu jo tuhansia rokotuksia.

– Turussa on annettu nyt 20 000 influenssarokotusta Turun kaupungin omissa yksiköissä tai näihin läheisesti liittyvissä yksiköissä. Lisäksi influenssarokotteita on lähetetty kaupunginsairaalan apteekista esimerkiksi ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiölle ja muille toimijoille. Turun kaupungin alueella influenssarokotuksia on annettu varmasti huomattavasti tätä 20 000:tta enemmän, kun lasketaan kaikki toimijat mukaan.

Koronarokotuksen voi hakea Turussa Satakunnantien rokotuspisteeltä myös ilman ajanvarausta vielä vuoden loppuun asti. Pop up -rokotuksia annetaan noin 800 viikossa.

Suosittelemme sinulle