Hyppää sisältöön

Kokkolan Energia jatkaa hintakattoa: sähkö maksaa kokkolalaisille jatkossakin alle 20 senttiä

Kokkolan Energia kertoi syksyllä leikkaavansa kokkolalaisten asiakkaiden sähkön hintoja hintakaton avulla toistaiseksi. Nyt yhtiö kertoo, että alennus jatkuu keväälle. Myös sähkön siirtoon on tulossa huojennus.

Kokkolalaiset voivat vielä ensi vuonnakin ostaa sähköä pörssihintoja edullisemmin. Arkistokuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Sähköyhtiö Kokkolan Energian kokkolalaisille asiakkailleen määrittelemä hintakatto jatkuu maaliskuulle.

Katon ansiosta kokkolalaiset maksavat Vuodenaika-sähkösopimuksella sähköstään enimmillään 16 senttiä kilowattitunnilta. Sen päälle lasketaan mukaan arvonlisävero.

Tällä hetkellä arvonlisäverollinen ja hintakaton alainen sähkön hinta kokkolalaiselle on noin 19 senttiä kilowattitunnilta. Summassa arvonlisävero on 24 %.

Sähköenergian arvonlisävero laskee Suomessa väliaikaisesti 24 prosentista 10 prosenttiin joulu-huhtikuussa, mikä näkyy Kokkolan Energian hintakaton alaisissa sähkösopimuksissa niin, että sähkö maksaa runsaat 17 ja puoli senttiä kilowattitunnilta.

Ilman hintakattoa vuodenaikasähkön verollinen hinta olisi tammikuun alusta alkaen yli 41 senttiä kilowattitunnilta.

Hintakatto ei koske sähkönsiirtoa eikä kaukolämpöä. Sähkön siirtohinta nousi äskettäin Kokkolassa.

Sähkön siirrosta Kokkolassa vastaava Kokkolan Energiaverkot kaavailee kuitenkin myös siirtohintoihin helpotusta.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on kertonut alentavansa määräaikaisesti siirtohintoja, ja Kokkolan Energiaverkot aikoo siirtää alennuksen asiakashintoihin ensi vuoden alusta lähtien. Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki kertoo, että alennuksen suuruutta määritellään parhaillaan.

Hintakatosta syksyllä kertoessaan Kokkolan Energia irtisanoi kaikki toistaiseksi voimassa olevat sopimukset, joissa sähkönkäyttöpiste oli Kokkolan ulkopuolella.

Artikkeliin korjattu 30.11.2022 kello 11.51 alv-alennuksen alkuajankohdaksi joulukuu.

Suosittelemme sinulle