Hyppää sisältöön

Kemijoen jäälle meneminen hengenvaarallista Rovaniemellä – rantaan asennetaan esteaitoja ja rakennetaan lumivallia

Lapin pelastuslaitoksen mukaan jäällä liikkuvia ihmisiä tulee kehottaa rantaan. Visit Rovaniemi aikoo tiedottaa heikoista jäistä myös matkailijoita.

Rovaniemen keskustaa, Koskenranta marraskuussa
Kaupunki rakentaa sulkuaitoja tälle Kemijoen keskustan puoleiselle rannalle. Kuva marraskuulta. Kuva: Vesa Vaarama / Yle
Eeva Kuivas
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen kaupunki ja Lapin pelastuslaitos muistuttavat, että jäät ovat vielä heikkoja erityisesti keskustan alueella. Kaupungin mukaan Kemijoen jäällä on jo havaittu kulkevan ihmisiä, vaikka jäälle meneminen on vielä hengenvaarallista.

Visit Rovaniemi aikoo tiedottaa heikoista jäistä myös matkailijoita. Lapin pelastuslaitoksen mukaan varoittamisvastuu koskee kuitenkin kaikkia.

– Jos jäällä havaitsee ihmisen, tulee häntä kehottaa välittömästi poistumaan rannan suuntaan, sanoo Lapin pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttaja Riku Mäenpää kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki alkoi eilen tiistaina asentaa sulkuaitoja, joissa heikoista jäistä varoitetaan useilla eri kielillä. Sulkuaitoja asennettiin hotelli Pohjanhovin kohdalta alavirtaan. Myös Konttisen kesäteatterin kohdalle on tarkoitus laittaa esteaitoja, jotta pulkalla laskijat eivät pääse laskemaan jäälle.

Safariyritykset alkavat myös tänään keskiviikkona rakentaa lumivallia Pohjanhovista ylävirtaan. Vallilla on tarkoitus estää kelkkailijoita ajautumasta liian lähelle rantaa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme