Hyppää sisältöön

Wasa Station -hankkeelle haetaan jälleen jatkoaikaa – epävarma maailmantilanne hidastaa sijoittajaneuvotteluja

Wasa Stationin vuoden lopussa umpeutuvalle toteuttamissopimukselle haetaan nyt yhdeksän kuukauden jatkoaikaa. Asia viedään päätöksentekoon joulukuun aikana.

Havainnekuva Vaasan suunnitellusta Wasa stationista
Havainnekuva Vaasaan suunnitellusta Wasa Station - tapahtumakeskuksesta. Kuva: YIT
Aliisa Uusitalo

Vaasan kaupungin ja YIT:n välisen Wasa Station -hankkeen toteutuminen hidastuu jälleen. Hankkeen toteuttamissopimus on umpeutumassa tämän vuoden lopussa, eikä hanke etene rakentamisvaiheeseen.

Vaasan kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan vaikea maailmantilanne on hidastanut sijoittajaneuvotteluja.

Toimialajohtaja ja Wasa Station -hankkeen johtoryhmän jäsen Markku Järvelä kertoo tilanteen olevan rahoittamisen suhteen haastava. Ensin hankkeen käynnistystä hidasti korona, nyt tilanteeseen vaikuttaa Ukrainan sota.

– Eletään sellaista aikaa, jossa tähän rahoittamiseen liittyvät kysymykset eivät ole olleet helppoja ratkaista. Muilta osin tämä hanke on ollut jo jo pitkän aikaa sellaisessa tilannekuvassa, että periaatteessa voitaisiin lähteä hanketta rakentamaan välittömästi.

– Mutta tämä rahakysymys on ollut kyllä haastava, Järvelä kommentoi Ylelle.

Sopimukselle haetaan nyt yhdeksän kuukauden jatkoaikaa. Asia viedään päätöksentekoon joulukuun aikana.

Toimittaja Antti Haavisto keskusteli aiheesta hankkeen toimikunnassa alusta asti mukana olleiden kaupunginvaltuutettujen Maria Tolppasen ja Marko Heinosen kanssa. Kuuntele tästä:

Taloudelliset edellytykset puuttuvat

Wasa Station -hankkeen toteuttamissopimuksessa määritellään, että rakentamista koskevien ja taloudellisten edellytysten tulee täyttyä ennen rakentamisvaiheeseen siirtymistä.

Tiedotteen mukaan rakentamista koskevat valmistelut ovat jo pitkällä. Esimerkiksi rakennuslupasuunnitelmat ovat käytännössä valmiina.

Hankkeen käynnistymistä hidastaa tällä hetkellä kuitenkin taloudellisten edellytysten täyttyminen. Tiedotteessa mainitaan, että vaihtoehtoisten omistusmallien myyntityö on vielä kesken.

YIT esittää, että toteuttamissopimusta jatketaan 30.9.2023 asti.

Toteuttamissopimuksen jatko käsitellään kaupunginhallituksessa 5.12. ja kaupunginvaltuustossa 12.12.

Wasa Stationin tapahtumakeskukseen on tarkoituksena valmistua musiikkitalo, urheilu- ja monitoimitilat, liiketiloja sekä hotellista ja asuinhuoneistoista koostuva yli 20-kerroksinen tornitalo.

Suosittelemme sinulle