Hyppää sisältöön

Puotilan murhaepäilyyn liittyy kiristystä ja yhteys järjestäytyneeseen rikollisuuteen – epäilty tunnusti ampumisen, mutta taustavyyhti on sekava

Poliisi on eriyttäynyt henkirikoksen tutkinnan ja tapahtumien taustalla olevan kiristysepäilyn omiksi tutkintakokonaisuuksiksi.

Puotilassa viime keskiviikkona tapahtuneessa henkirikoksessa menehtyi vuonna 1988 syntynyt mies. Kuva: Lehtikuva
Vesa Marttinen

Helsingin Puotilassa viime viikolla tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä on tullut ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja epäilyjä kiristämisestä, kertoo poliisi.

Poliisi on eriyttänyt henkirikosta ja kiristystä koskevat tutkinnat omiksi kokonaisuuksikseen.

– Henkirikoksen osalta näyttö on melko selvää, ja tutkinnan voidaan arvioida etenevän melko nopeasti maaliin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kirityskokonaisuus vaikuttaa puolestaan sekavammalta ja monimutkaisemmalta.

– Tässä vaiheessa tutkintaa näyttää siltä, että henkirikoksesta epäiltyä on kiristetty. Epäiltyjen tai asianosaisten määrää tässä tutkintakokonaisuudessa emme vielä voi kommentoida, sanoo rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Jatkossa henkirikostutkinnan tiedottamisesta vastaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Epäillyn kiritysrikoksen viestintävastuu on Keskusrikospoliisilla.

Epäilty myöntänyt ampumisen

Puotilan venesatamassa viime keskiviikkona keskellä päivää tapahtunutta henkirikosta tutkitaan murhana. Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä.

Epäilty on vuonna 1968 syntynyt mies ja uhri vuonna 1988 syntynyt mies.

Henkirikokseen liittyen poliisi on kuulustellut epäiltyä, ja epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun ja ampuneensa uhria.

Suosittelemme sinulle