Hyppää sisältöön

Turkin poliisi: Kaksi suomalaista otettu kiinni Turkissa somepostauksen takia

Turkkilaismedia jakoi sivustollaan Tiktok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori mies heittelee ja repii seteleitä.

Poliisit partioivat Ankarassa. Kuva on otettu viime vuoden huhtikuussa. Kuva: Ozge Elif Kizil / Getty Images
STT-Yle

Turkissa poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi suomalaista heidän somessa tekemänsä postauksen jälkeen.

Ankaran poliisilaitos kertoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja somepostauksessaan.

Henkilöt ovat Somalian Mogadishussa syntyneitä Suomen kansalaisia, jotka olivat saapuneet Turkkiin EU:n Erasmus-opiskelijavaihtoon sunnuntaina, tiedotteessa sanottiin.

Poliisi on tiedotteen mukaan aloittanut ”lailliset toimenpiteet”.

Suomen suurlähetystö Ankarassa ei toistaiseksi pystynyt vahvistamaan tietoa kiinniotosta Ylelle.

”Et voi vain repiä rahaamme”

Turkkilainen DHA-uutistoimisto jakoi sivustollaan Tiktok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori tummaihoinen mies heittelee ja repii seteleitä huvittuneen näköisenä.

– Katso, katso, katso! Tämä ei ole rahaa, mies sanoo videolla englanniksi seteliä repien.

Tiktok-käyttäjän profiilista video näyttää sittemmin poistetun. Turkin poliisin mukaan video julkaistiin marraskuun 9. päivänä. Käyttäjän tilillä on myös suomenkielisiä videoita.

Hän julkaisi kaksi päivää sitten viimeisimmän videonsa, johon turkkilaiset Tiktok-käyttäjät tai trollit kommentoivat rahan repimistä.

– Kuka sinä luulet olevasi? Et voi vain repiä meidän rahaamme?! Jos joku tekisi saman, sinä kutsuisit heitä rasisteiksi. Sinun pitäisi olla hienotunteinen, kommentoija kirjoitti.

Turkissa somepostauksista voi saada vankeustuomion

Turkissa kiinniotot somepostausten takia eivät ole epätavallisia ja niistä voi jopa saada vankeutta. Uuden lain mukaan valheellisen tiedon levittämisestä voi saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.

Toistaiseksi ei ole selvää, mistä henkilöitä syytetään tai syytetäänkö vielä mistään. On myös mahdollista, että heidät karkotetaan pian Turkista, kuten kiinniotettujen ulkomaalaisten kohdalla usein on toimittu.

Suosittelemme sinulle