Hyppää sisältöön

Mehiläinen ostaa Lääkäriasema Aslakin Sodankylässä – pelastushelikopteri Aslak jatkaa lentojaan Lapissa

Henkilöstö siirtyy yrityskaupassa vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen.

Pelastushelikopteri Aslak laskeutuu huonossa säässä
Mehiläinen Sodankylä sopii jatkossakin lääkinnällisten tukipalveluiden tuottamisesta pelastushelikopteri Aslakiin. Arkistokuva. Kuva: Jyri Tynkkynen / Yle
Mia Sivula

Yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava Mehiläinen ostaa sodankyläläisen Lääkäriasema Aslakin toiminnot. Joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen sen nimi on Mehiläinen Sodankylä.

Lääkäriasema Aslak on toiminut aiemmin Lapin Pelastushelikopterit ry:n alaisuudessa (siirryt toiseen palveluun). Lääkäriaseman toimintaa on ylläpitänyt Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry, joka on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys. Lääkäriaseman taloudellinen tulo on käytetty pelastushelikopteritoiminnan ylläpitämiseen.

Mehiläinen Sodankylässä aloittava palvelupäällikkö Kaisa Mäkinen sanoo, että lääkärikeskus sopii jatkossakin lääkinnällisten tukipalvelujen tuottamisesta Pelastushelikopteri Aslakiin.

– Pelastushelikopteritoimintaan Mehiläinen pystyy muun muassa tarjoamaan kattavan vaihtoehdon jatkohoitoon, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Lapin Pelastushelikopteri ry:n toiminnanjohtaja Eero Anneberg puolestaan sanoo, että yhdistys voi nyt keskittyä ydintoimintaansa, Pelastushelikopteri Aslakin toimintaan.

– Pelastushelikopteri Aslakin rahoitus perustuu edelleen omaan varainhankintaan, jota suoritetaan tukituotteiden, kuten lehden puhelinmyyntinä, hän sanoo.

Pelastushelikopteri Aslak on Lapin pelastuslaitoksen sopimusyksikkö. Hätäkeskus välittää Aslakille pelastustehtävät. Aslakia käytetään erilaisiin kiireellisiin pelastustehtäviin Lapissa. Pelastushelikopterin tukikohta on ollut Sodankylässä sen keskeisen sijainnin takia.

Lääkärikeskus Aslakin työsuhteessa oleva henkilöstö siirtyy yrityskaupassa vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen.

Mehiläinen Sodankylän yksikön johtovastuussa ovat lappilaistaustaiset yksikönjohtaja Seija Henttonen sekä palvelupäällikkö Kaisa Mäkinen.

Juttuun täsmennetty 30.11.2022 kello 14:14 tieto siitä, että Lapin Pelastushelikopteri ry jatkaa edelleen varainhankintaa yrityskaupasta huolimatta. Lisätty toiminnanjohtaja Eero Annebergin kommentti.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle