Hyppää sisältöön

Vanhan kirjallisuuden päivien pitopaikka vaihtuu ensi kesänä – Sylvään koululla putkiremontti

Uusi järjestämispaikka näkyy myös ohjelmassa. Tulevan kesän tapahtumassa pohditaan kilpailua niin urheilussa kuin kirja-alallakin.

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään ensi vuonna 39. kerran. Vuonna 2016 myynnissä oli esimerkiksi Mika Waltarin Hankala kosinta -teos. Arkistokuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle
Heli Mansikka

Vanhan kirjallisuuden päivien perinteinen tapahtumapaikka, Sylvään koulu, on kesällä 2023 putkiremontissa. Sen vuoksi tapahtuma siirtyy Sastamalan areenan ja Vammalan ammattikoulun ympäristöön. Lähistöllä on myös jäähalli ja urheilukenttä.

– Uusi tapahtumapaikka vei ohjelmavaliokunnan ajatukset urheiluun, liikuntaan ja kilpailemiseen. Pohdinnan tuloksena teema kiteytyi sanoihin Jalo kilpa, kerrotaan Sastamalan kulttuuripalvelujen tiedotteessa.

Teeman mukaisesti päivien ohjelmassa on tarkoitus käsitellä urheilua ja siihen liittyvää kirjallisuutta ja kilpailua, mutta myös kirja-alalla esiintyvää kilpailua.

Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2023.

Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 30.6–1.7.2023.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuman ohjelma koostuu muun muassa seminaareista, näyttelyistä, kirjamyynnistä ja kirjahuutokaupasta. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää vuosittain yli 10 000 kävijää.

Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään 39. kerran. Tapahtuman taustayhteisö on Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle