Hyppää sisältöön

Kustavi sulki kirjastonsa ja etsii nyt pikavauhtia väliaikaisia väistötiloja

Kunnanviraston alakerrassa sijaitsevassa kirjastossa henkilökunta on saanut sisäilmaoireita. Tiloissa tehdään nyt sisäilmatutkimukset, jotka valmistuvat joulukuun aikana.

Gustavs kommunkansli, en låg, röd tegelbyggnad med platt tak.
Kustavin kunnanvirasto arkistokuvassa. Kuva: Marie Söderman / Yle
Johanna Lehtola

Kustavi etsii pika-aikataululla kirjastolleen väliaikaisia väistötiloja.

Kirjastossa, joka sijaitsee kunnantalon alimmassa kerroksessa, tehdään sisäilmatutkimuksia henkilökunnan oireilun vuoksi. Kustavi arvioi, että sisäilmatutkimukset saadaan valmiiksi joulukuun aikana.

Kirjasto suljettiin reilu viikko sitten. Tavoitteena on, että lainaustoiminta saadaan käyntiin nyt mahdollisimman nopeasti, kertoo vt. kunnanjohtaja Rauno Peltola.

– Emme ole siirtämässä kirjastoa, vaan haluamme lainaustoiminnan pyörimään mahdollisimman mutkattomasti ja nopeasti. Väistötiloissa tärkeää olisi esteettömyys ja että koululaisilla olisi kirjastopalveluihin lyhyt matka, Peltola kertoo.

Väistötiloja kartoitetaan kunnan omista kiinteistöistä, mutta myös yksityisistä. Yksi vaihtoehto on seurakunnan omistama vanha Osuuspankin kiinteistö.

Päätöksiä kirjaston jatkosta tehdään sisäilmatutkimusten jälkeen. Kuntokartoitus kunnanvirastoon on tehty muutama vuosi sitten.

Suosittelemme sinulle