Hyppää sisältöön

Seinäjoella Murron tasoristeyksessä puomit poissa käytöstä, liikkujilta toivotaan ”erityistä varovaisuutta”

Kaapelivika on katkaissut sähköt Murron tasoristeyksestä. Tasoristeyspuomit eivät siis toimi ollenkaan tällä hetkellä. Vika on voimassa ”toistaiseksi”.

Tasoristeyksen opastin
Murron tasoristeys Seinäjoella on nyt vailla puomivalvontaa. Syynä on kaapelivika. Väylävirasto toivoo paikalla erityistä varovaisuutta. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Anne Elhaimer

Seinäjoella Murron tasoristeyksessä puomit ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Syynä on kaapelivaurio, jonka vuoksi tasoristeyksen virransyöttö on katkennut.

Tasoristeys sijaitsee Kiikun ja Itikan risteyksen välissä, Vaasantiellä.

Junien nopeusrajoitus risteyksessä on tällä hetkellä alennettu eli 30 kilometriä tunnissa.

Väylävirasto toivoo liikkujilta paikalla nyt erityistä varovaisuutta. Ongelman takia rautatien puomit eivät siis laskeudu normaalisti.

Näkyvyys vino, paikalla väliaikainen varoitusmerkki

Vaasantie sekä Seinäjoen ja Vaasan välillä kulkeva rautatie risteävät vinossa, mikä voi vaikeuttaa junan havaitsemista tasoristeyksen kohdalla.

– On siis erityisen tärkeää tarkistaa molemmista suunnista, ettei juna ole tulossa. Kun juna ei ole tulossa, tasoristeys on syytä ylittää viivyttelemättä, Väylävirasto tiedottaa.

Toistaiseksi kaapelivauriolla ei ole korjausarviota, vaan vika on määritelty kestämään ”toistaiseksi”.

Toimivan tasoristeyksen tunnistaa siitä, että tasoristeyksessä vilkkuvat valot, kun puomit ovat ylhäällä. Tuolloin tasoristeys on turvallista ylittää.

Murron tasoristeyksessä paikalla ovat nyt väliaikaiset varoitusmerkit.

Suosittelemme sinulle