Hyppää sisältöön

Atrian toimitusjohtaja vaihtuu – pitkään lihataloa johtanut Juha Gröhn jää eläkkeelle, uusi johtaja löytyi Arlasta

Atrian hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Kai Gyllströmin, joka toimii tällä hetkellä Arla Ruotsin johdossa.

Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn työpöytänsä ääressä
Toimitusjohtaja Juha Gröhn jää eläkkeelle toukokuun lopussa 2023. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Elina Niemistö

Atria Oyj:n toimitusjohtaja vaihtuu ensi kesänä. Atria tiedottaa, että konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Kai Gyllström.

Pitkään konsernia johtanut Juha Gröhn jää eläkkeelle.

– Jään hyvillä mielin tehtävästä vaiheessa, kun yhtiön toiminta ja taloudellinen tilanne on toimintaympäristö huomioiden vakaa. Olen kiitollinen kaikesta siitä yhteistyöstä ja sitoutumisesta, mikä on mahdollistanut menestymisemme niin kotimaassa kuin kansainvälisesti vuosien ajan, sanoo Gröhn tiedotteessa.

Ongitaanko vai hoidetaanko lapsenlapsia

Gröhn kertoo Yle Pohjanmaan haastattelussa harkinneensa eläköitymistä jo jonkin aikaa. Hän on sopinut jatkavansa työssään toukokuun lopulle, kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa.

– Tämä on ollut mielettömän kiinnostava ja haastava työ, ja olen siitä kiitollinen. Tässä on aika ohjelmoitua elämää tullut elettyä ja kalenteri ollut täynnä, joten jos nyt kokeilisi elää vähän vähemmän ohjelmoitua, toteaa Gröhn.

Tiukka toimitusjohtajan työ on kuormittavaa ja jättää jälkensä, joten nyt Gröhniä kiinnostaa hieman vapaampi elämä.

– Sitten katsotaan, mitä tehdään. Tehdäänkö raivaussahahommia, ongitaanko vai hoidetaanko lapsenlapsia. En tiedä vielä.

Hän myös toivoo Atrialle uutta virtaa uudesta johdosta. Hän on itse ollut tehtävässä pitkään. Ura alalla alkoi jo 1980-luvulla.

– Navetalla olin kesätöissä ja pääsin Itikka Lihapolarille. Olen tullut paskaluukun kautta herrahommiin, kuten entinen esimieheni tapasi sanoa, naurahtaa Gröhn.

Uusi toimitusjohtaja tulee Arlan riveistä

Atrian hallitus valitsi uudeksi toimitusjohtajaksi Kai Gyllströmin, joka siirtyy Atrian palvelukseen Arla Ruotsin toimitusjohtajan tehtävistä.

Hänellä on kokemusta sekä vähittäiskaupasta että foodservicestä, ja hän on työskennellyt pitkään viljelijöiden omistamassa organisaatiossa.

– Uuden toimitusjohtajan valinnassa kiinnitimme huomiota elintarvikealan osaamiseen ja vahvaan kansainväliseen kokemukseen, jota hänellä on työskentelystä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Saudi-Arabiassa, kertoo Atrian hallituksen puheenjohtaja Seppo Paavola.

Suosittelemme sinulle