Hyppää sisältöön

Valoliljat luovat tänä vuonna maagista tunnelmaa Kuopion joulutorille – avajaisviikonloppua vietetään kuninkaallisin menoin

Kuopion joulutorin avaa Pakkaskuningatar hoveineen. Nämä sirkustaiteilijat esiintyvät hämärän aikaan valaistuissa talviasuissa yli kahden metrin korkeudessa.

Viimevuotiseen tapaan Kuopion torille nousee yli kahdeksan metriin korkeuteen kohoava valoverhokatos, jossa tuikkii yli 15 000 led-valoa. Kuva: Anna Ronkainen / Yle
Helmi Nykänen

Kuopion joulutoria koristavat tänä vuonna englantilaisen valotaiteilija James Cochranen valoliljat, kertoo Kuopio-Tahko Markkinointi.

3–4,5-metristen valoliljojen lisäksi torille tulee tänä vuonna uusi valoelementti, joka tiedotteen mukaan ihastuttaa etenkin lapsia. Se paljastetaan joulutorin avajaispäivänä 9. joulukuuta.

Viimevuotiseen tapaan torilla on yli kahdeksan metriin korkeuteen kohoava valoverhokatos, jossa tuikkii yli 15 000 led-valoa. Tapahtuma-aukiota reunustavat myös suuret valoportit.

Joulutorin avajaisviikonloppua 9.–11. joulukuuta vietetään kuninkaallisin menoin, kun torin avaa Pakkaskuningatar hoveineen. Nämä yli kahden metrin korkeuteen nousevat sirkustaiteilijat esiintyvät valaistuissa talviasuissa perjantaina ja lauantaina hämärän aikaan kello 14, 15.30 ja 17.

Lauantaina kuninkaallinen teema jatkuu, kun torille saapuvat Lumikuningatar ja Jääprinsessa. Joulupukki ja -muori puolestaan ovat tavattavissa joulutorilla joka viikonloppu perjantaista sunnuntaihin.

Joulutorin toisena viikonloppuna siellä vietetään Eläinten joulu-teemaa. Savon Eläinsuojelu ry:n myyntipisteelle voi lahjoittaa varoja ja tavaroita, jotka käytetään kodittomien ja luonnonvaraisten loukkaantuneiden eläinten hyväksi.

SEY:n keräyspisteelle voi lahjoittaa muun muassa koiran- ja kissanruokaa. Torilla pääsee myös tutustumaan Tahkon poroihin, poneihin ja kaverikoiratoimintaan.

Joulutorilla pyörii myös viimevuotiseen tapaan joka päivä alle kouluikäisille lapsille sopiva hevoskaruselli. Joulutorin ohjelma painottuu viikonvaihteisiin.

Suosittelemme sinulle