Hyppää sisältöön

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yölle Suomi-palkinto: ”Erottuu joukosta poikkeuksellisen monipuolisen ohjelman ansiosta”, perustelee OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Yläkaupungin Yö vietti toukokuussa 30-vuotisjuhlaansa. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Maria Bonnor

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) jakoi vuosittaiset Suomi-palkinnot Helsingin Säätytalolla keskiviikkoiltana.

Yksi kahdeksasta palkitusta on jyväskyläläinen kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö. Palkintoperusteluissa festivaalin todetaan onnistuneen esimerkillisesti kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden edistämisessä.

OKM katsoo tapahtuman erottuvan muiden suomalaisten kaupunkifestivaalien joukosta korkeatasoisen ja poikkeuksellisen monipuolisen ohjelman ansiosta.

Monitaiteista tapahtumaa on järjestänyt vuodesta 1992 lähtien Yläkaupungin Yö -yhdistys. Toukokuussa festivaali vietti 30-vuotisjuhlaansa ja keräsi ennätysyleisön, kun tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana yli 55 000 ihmistä.

Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulaisen mukaan palkinto on osoitus festivaalin valtakunnallisesta merkityksestä ja vaikuttavuudesta.

– Näin isoja pääsymaksuttomia tapahtumia ei tänä päivänä montaa ole. Festivaalin koko kaupungin yhteen kokoavaa taikaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Kainulainen sanoo tiedotteessa.

Suomi-palkinnot myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

Muut palkinnonsaajat ovat ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Alli Haapasalo, taidekuraattori Veikko Halmetoja, kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen, näyttelijä Kaija Pakarinen, säveltäjä Sanna Salmenkallio ja lauluntekijä ja kansantaiteilija Jaakko Teppo.

Suosittelemme sinulle