Hyppää sisältöön

7-vuotias lapsi hukkui uimahallissa Porvoossa, syyttäjä vaatii iltapäiväkerhon ohjaajille sakkoja kuolemantuottamuksesta – syytetyt kiistävät

Tapaus sattui Porvoon uimahallissa marraskuussa 2020. Syyte kuolemantuottamuksesta nostettiin iltapäiväkerhon ohjaajia vastaan.

7-vuotias lapsi hukkui Porvoon uimahallissa marraskuussa 2020. Kuva: Petteri Juuti / Yle
Vesa Marttinen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa on tänään alkanut oikeuskäsittely, joka koskee Porvoon kahden vuoden takaista hukkumistapausta.

7-vuotias lapsi hukkui Porvoon uimahallissa marraskuussa 2020, kun hallissa oli meneillään iltapäiväkerho, johon osallistui kymmenen lasta ja kaksi ohjaajaa.

Ryhmä oli ensin lastenaltaassa, minkä jälkeen osa lapsista siirtyi aaltoaltaaseen. Kolme lasta meni puolestaan kahluualtaaseen, ja kerhon ohjaajat jäivät aaltoaltaan päätyyn valvomaan lapsia.

Hetken päästä 7-vuotias nousi kahluualtaasta ja käveli aaltoaltaaseen. Hän kahlasi altaan toiseen päähän, missä vesi oli hänelle liian syvää ja hän joutui veden alle.

Valvontakameratallenteiden mukaan lapsi oli veden alla noin neljä ja puoli minuuttia. Lasta yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli.

Syyte kuolemantuottamuksesta nostettiin kerhon ohjaajia vastaan. Syyttäjät katsoivat, että he olivat ensisijaisessa valvontavastuussa ryhmän lasten turvallisuudesta.

Poliisi epäili rikoksista myös kahta uinninvalvojaa ja kahta esimiesasemassa ollutta ihmistä, mutta heidän osaltaan syyttäjät jättivät syytteet nostamatta.

Syyttäjien mukaan tapahtumakulku on riidaton.

Tänään alkaneen oikeudenkäynnissä syyttäjä vaatii kerhon ohjaajille sakkorangaistuksia kuolemantuottamuksesta. Molemmat kiistävät laiminlyöneensä valvontavelvollisuutensa ja vaativat syytteiden hylkäämistä.

Suosittelemme sinulle