Hyppää sisältöön

Paavo Väyrynen haluaa sittenkin eduskuntaan – keskustan konkaripoliitikko pyörsi aiemman päätöksensä

Keskustan Peräpohjolan piirissä on yhä kaksi paikkaa avoinna. Keskustan lappilainen toiminnanjohtaja kieltää, että paikkaa olisi pidetty varalla Väyryselle.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen sanoo haluavansa olla mukana eduskuntavaaleissa palauttamassa äänestäjien luottamusta keskustaan. Kuva: Hans Peter Dhuy / YLE
Marjukka Talvitie

Paavo Väyrynen kertoo pyrkivänsä sittenkin eduskuntaan. Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri Väyrynen kertoi tämän aamun verkkokirjoituksessaan muuttaneensa mielensä.

Lokakuussa hän perui suostumuksensa ehdokkaaksi, koska arveli että keskustan heikko kannatus vaaleissa pannaan hänen syykseen. Väyrysen mukaan viime viikonloppuna pidetty puoluevaltuuston kokous sai hänet muuttamaan mielensä.

– Viikonlopun kokemukset osoittavat, että keskustassa käydään sisäistä valtataistelua, jossa ei piitata vähääkään siitä, kuinka puolueen käy. Haluan olla mukana eduskuntavaaleissa palauttamassa äänestäjien luottamusta keskustaan, Väyrynen kirjoittaa.

Viimeisen sanan sanoo lappilainen äänestäjä

Lapin keskustan toiminnanjohtaja Antti Mulari

Keskustan Peräpohjolan piirissä on vielä kaksi eduskuntavaaliehdokasta valitsematta. Piirihallitus käsittelee Väyrysen ehdokkuutta reilun viikon päästä.

Lapin keskustalaisten toiminnanjohtaja Antti Mulari kieltää, että mitään paikkaa olisi pidetty vapaana juuri Väyryselle.

– Ei. Kyllä tässä on etsitty ehdokkaita hyvin laajasti. Ei täällä sinänsä paikkoja ole erikseen varattu sen paremmin Väyryselle kuin kenellekään muullekaan.

Peräpohjolan piiristä ei ole Mularin mukaan virallisesti pyydetty Väyrystä ehdokkaaksi, mutta yksittäiset henkilöt ovat voineet niin tehdä. Väyrysen ehdokkuus on Mularin mukaan ollut keskustalaisten puheenaiheena.

– Osa suhtautuu hyvin positiivisesti ja osa on nähnyt, että tässä on ongelmia. Viimeisen sanan sanoo lappilainen äänestäjä. Meille on tärkeää saada kattava ja monipuolinen lista. Itse olen tyytyväinen.

Kemin keskustan kunnallisjärjestön aiemmin tekemä esitys Väyrysen ehdokkuudesta on yhä voimassa.

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on ollut Väyrysen ehdokkuuden äänekkäimpiä vastustajia. Hän lähtee nyt ehdolle Helsingistä.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella 2.12. klo 23 saakka

Juttuun lisätty klo 19.53 lause Kemin keskustan kunnallisjärjestöstä.

Suosittelemme sinulle