Hyppää sisältöön

Toronto Maple Leafs kunnioitti Börje Salmingia tunteikkaalla hetkellä – ruotsalaispelaaja iski voittomaalin: ”Hän elää täällä ikuisesti”

Toronto Maple Leafs järjesti hiljaisen hetken NHL-legenda Börje Salmingin muistoksi.

Simo Arkko

Toronto Maple Leafs vietti yön NHL-kierroksella hiljaisen hetken viime viikolla kuolleen ruotsalaislegendan, Börje Salmingin, muistoksi. Toronto kunnioitti legendaansa myös kaukalossa, kun se voitti San Jose Sharksin maalein 3–1.

Ennen ottelun alkua Toronton kotihallin mediakuutiolla näytettiin kuvia Börje Salmingin urasta sekä hänen viimeisestä vierailustaan Toronton kannattajien edessä vain reilu kaksi viikkoa sitten.

Kuuluttaja kertoi samalla Salmingin urasta. Legendaa kunnioitettiin 21 sekuntia kestäneellä hiljaisella hetkellä. Lukema perustui Salmingin pelinumeroon.

– Vain 18 päivää sitten hän astui jäällemme viimeisen kerran. Se oli hänelle niin tärkeää, että hän pystyi sanomaan meille hyvästit. Ja se oli yhtä tärkeää meille, että pystyimme sanomaan hyvästit hänelle. Kiitos, että autoitte näyttämään Börjelle, kuinka rakastettu hän oli, kuuluttaja sanoi.

Toronton kokoonpanossa olleet ruotsalaispelaajat pitivät paidassaan sinikeltaista kangasmerkkiä, jossa luki ”Börje”. He ovat pitäneet tätä Börjen kuolemasta lähtien.

– Se on niin traagista, mitä tapahtui. Hän elää täällä ikuisesti. Olemme pelanneet nyt paljon otteluita hänelle, Torontolle voittomaalin iskenyt ruotsalaishyökkääjä Pierre Engvall kommentoi Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Salmingin kuolemasta kerrottiin viikko sitten torstaina. 71-vuotiaana menehtyneen legendan viimeisiä kuukausia varjosti ALS-tauti, josta hän kertoi ensimmäisen kerran elokuussa.

Salming esiintyi viimeisen kerran julkisuudessa Ruotsin jääkiekkogaalassa. Aiemmin marraskuussa hän oli kunniavieraana Torontossa jääkiekon Hockey Hall of Fame -tilaisuudessa todistamassa Henrik ja Daniel Sedinin sekä Daniel Alfredssonin aatelointia kunniagalleriaan.

Salming sai tuolloin torontolaisyleisöltä valtavat suosionosoitukset.

Salming pelasi NHL:ssä 1 148 runkosarjaottelua tehoin 150+637=787. Hän edusti käytännössä aina Toronto Maple Leafsia, lukuun ottamatta viimeistä kauttaan Detroit Red Wingsissä.

Puljujärvi pisteen makuun

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi sai kierroksen ainoan suomalaispisteen, kun hänen joukkueensa kukisti Chicago Blackhawksin maalein 5–4.

Oilers oli hukata johtoasemansa päätöserässä, sillä vielä kolmannen erän puolivälissä se johti 4–1. Blackhawks pääsi maalin päähän vastustajastaan kahdella Max Domin ylivoimamaalilla ja MacKenzie Entwistlen kauden avausmaalilla.

Puljujärvi alusti Ryan Nugent-Hopkinsin 2–0-osuman ennen toisen erän puoliväliä. Oilersin ykkösnimi oli tehot 2+1 kerännyt Leon Draisaitl. Hän ja liigan pistepörssiä johtava Connor McDavid urakoivat Oilersin hyökkäyksessä kumpikin noin 27 minuutin peliajalla. Puljujärvi oli jäällä vajaat 12 minuuttia.

Puljujärven syöttöpisteen ja NHL-yön parhaat palat voit katsoa alla olevasta videosta.

Henri Jokiharjun Buffalo Sabres otti vierasvoiton Detroit Red Wingsistä voittolaukauskisaan venyneessä ottelussa. Buffalon voittolukemiksi kirjattiin 5–4. Buffalon kolmannen maalin syöttänyt Jack Quinn ratkaisi ottelun voittomaalikilpailun ainoalla maalilla.

Suomalaisvahdit Ville Husso ja Ukko-Pekka Luukkonen seurasivat pelin vaihtoaitiosta.

Kaapo Kakon edustama New York Rangers voitti vierasottelun Ottawa Senatorsia vastaan maalein 3–1. Kakko pelasi ottelussa hieman alle 17 minuuttia.

Suosittelemme sinulle