Hyppää sisältöön

Influenssarokotusten tehokampanja päättyy Soitessa – rokotteen saa kuitenkin myös jatkossa

Maksuttoman influenssarokotteen on Soiten alueella ottanut runsaat 11 000 henkilöä. Moni on halunnut samalla koronan tehosterokotteen.

Rokotepiikki hoitajan kädessä.
Viime kaudella influenssarokotuksen otti Soiten alueella vajaat 19 500 ihmistä. Arkistokuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Heini Holopainen

Ilmaisten influenssarokotusten tehojakso päättyy 2.12. Soiten alueella.

Marraskuun alusta lähtien Kokkolan pääterveysasemalla ja maakunnassa on jaettu tiiviillä aikataululla maksuttomia influenssarokotteita niihin oikeutetuille.

Jatkossa rokotusaikoja on tarjolla harvemmin, mutta piikin saa edelleen halutessaan.

Influenssarokotusta on tarjottu THL:n ohjeen mukaisesti yli 65-vuotiaille ja immuunipuutteisille.

Tähän mennessä rokotteita on annettu vajaat 11 500. Viime vuonna syksyn ja kevään influenssarokotusten aikana, marras-maaliskuussa, Soiten alueella pistettiin vajaat 19 500 influenssarokotetta.

Soite antaa influenssarokotteita rokotuspisteissä, mutta jalkautuu myös palvelukeskuksiin rokottamaan.

Influenssarokotuskampanjan ensimmäisen kahden viikon aikana kiinnostus oli suurinta. Aluksi myös ajanvarauspuhelin ruuhkautui ja puhelujonossa saattoi joutua olemaan 5–20 minuuttia. Soite ohjeistikin tuolloin asiakkaita nettiajanvaraukseen.

Joukkorokotuksista vastaaja Jukka Aro toivoo, että seuraavalla kerralla joukkorokotuskampanjan alussa henkilöstömäärää olisi vahvistettu varsinkin kampanjan ensimmäisiksi päiviksi ja viikoiksi. Tällä kertaa jonoja syntyi rokotuspisteisiin jonkun verran aamupäivinä kampanjan startatessa.

Viimevuotiseen tapaan maksuttoman influenssapiikin yhteydessä on voinut saada halutessaan myös koronarokotuksen.

Tätä mahdollisuutta on tänä vuotta käyttänyt noin 65 % rokotuksille tulijoista. Tällä kertaa jaossa on ollut pääasiassa varianttirokote BA. 4–5, joka on Suomessa vallalla olevaa virusta vastaan kehitetty varianttirokote.

Suosittelemme sinulle