Hyppää sisältöön

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa tutkinnan vanhuksen kuolemasta eteläsavolaisessa palveluasumisyksikössä

Vaarallinen aihe aiheutti ikäihmisen kuoleman palveluasumisyksikössä Etelä-Savossa marraskuun lopussa.

Vanhuksen kuolema sattui Essoten järjestämisvastuulla toimivassa asumisyksikössä. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Milka Krogerus

Onnettomuustutkintakeskus Otkes alkaa selvittää tapausta, jossa vaarallinen aine aiheutti ikäihmisen kuoleman yksityisessä palveluasumisyksikössä Etelä-Savossa. Onnettomuus tapahtui 26. marraskuuta. Kuollut henkilö oli Essoten järjestämisvastuulla toimivan asumisyksikön asiakas.

Otkes on asettanut asian tutkimiseksi tutkimusryhmän, jota johtaa tutkinnanjohtaja Hanna Tiirinki. Otkesin tutkimuksissa kestää normaalisti noin 4-9 kuukautta.

Tiiringin mukaan kyseessä on tahaton tapahtuma, jota nyt tutkitaan onnettomuuden kaltaisena tilanteena. Hän ei kommentoi, mikä aine oli kyseessä.

– Nyt lähdetään selvittämään, miten turvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu, jotta pystytään ymmärtämään palveluasumisyksiköiden turvallisuutta paremmin ja parantamaan sitä laajasti koko toimialalla, Tiirinki sanoo.

Essote kertoi aiemmin tällä viikolla, että se on pyytänyt Otkesia tutkimaan tapausta. Tiirinki korostaa, että Otkes tekee aina itsenäisen ja riippumattoman päätöksen tutkinnan aloittamisesta, mutta kiittää Essotea yhteistyöstä.

– Heiltä saimme erinomaisen nopeasti tiedon tapahtuneesta, jonka jälkeen pystyimme harkitsemaan tutkintakynnyksen ylittymisen, Tiirinki sanoo.

Suosittelemme sinulle