Hyppää sisältöön

Tyynellämerellä kiertävää Marinia tentattiin taas bilevideosta – kohu oli median syy, pääministeri puolustautui

Uudessa-Seelannissa Marinilta kyseltiin vierailun syytä, Australiassa kiinnosti kesäinen tanssivideo.

Jani Parkkari

Kesäinen bilekohu vaikuttaa seuraavan pääministeri Sanna Marinia (sd.) hänen vieraillessaan tällä viikolla Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

Australian televisiossa esiintyneeltä Marinilta kysyttiin, miten hän selittää tanssivideosta saamansa kritiikin.

– Itse asiassa ei ollut paljoakaan ihmisiä, jotka kritisoivat sitä. Kyse oli enemmän toimittajista ja mediasta, jotka tekivät siitä mediaspektaakkelin tai hässäkän, Marin vastasi ABC-kanavan 7.30-ohjelmassa.

– Ihmiset pysäyttivät minut kadulla ja sanoivat tukevansa minua. Jatka tanssimista! He eivät nähneet tai kokeneet, että siinä oli jotain niin väärää. Joten se oli ehkä vain spektaakkeli, koska se oli median mielestä kiinnostava, Marin jatkoi.

Pääministeri Marinin on määrä tavata perjantaina australialaisen vastakappaleensa Anthony Albanesen Sydneyssa, vierailla muutamassa yritystapahtumassa ja puhua paikallisessa Lowy-insituutissa.

Australialaisen ABC-kanavan toimittajan mukaan miljoonat ihmiset tuntevat Sanna Marinin nimenomaan tämän videon kautta.

Financial Times listasi vaikutusvaltaisten joukkoon

Marin matkasi Australiaan Uudesta-Seelannista, jossa hän tapasi keskiviikkona maan pääministerin Jacinda Ardernin Aucklandissa.

Tiedotustilaisuudessa paikallinen toimittaja kysyi, tapaavatko Marin ja Ardern vain sen vuoksi, että he ovat samanikäisiä ja he lähtivät politiikkaan samalla tavoin.

– Kysyiköhän kukaan koskaan samaa, kun Barack Obama ja pääministeri John Key tapasivat, koska hekin olivat samanikäisiä, pääministeri Ardern vastasi.

– Me tapaamme, koska olemme pääministereitä, Marin jatkoi.

Tyynenmeren valtioita kiertävä Marin on viime päivinä saanut tavallista enemmän kansainvälistä näkyvyyttä.

Brittiläinen talouslehti Financial Times nosti torstaina Marinin vuoden 2022 vaikutusvaltaisimpien naisten listalleen. (siirryt toiseen palveluun) Lehti listasi yhteensä 25 naista ympäri maailman.

Lue lisää:

Julkisuuteen vuodettu bilevideo Sanna Marinista kiinnostaa mediaa maailmalla – saavatko pääministerit juhlia, kysyy saksalaislehti Der Tagesspiegel

Mediat katsovat onnistuneensa hyvin Sanna Marinin bilekohun uutisoinnissa – Asiantuntija: "Ehkä jossakin kohdassa olisi ollut hyvä painaa jarrua ja ajatella hiukan enemmän"

Ylen kannatusmittaus: Marinin juhlinta ei näytä juuri vaikuttaneen SDP:n kannatukseen

Suosittelemme sinulle