Hyppää sisältöön

Espanjan pääministerille ja puolustusministerille lähetettiin kirjepommi, asiaa tutkitaan terrorismirikoksena

Viranomaisten mukaan räjähteitä sisältäneet kirjeet on tehty vaarattomaksi. Ukrainan Madridin-lähetystössä yksi ihminen loukkantui eilen keskiviikkona kirjepommin räjähdyksessä.

Espanjan viranomaiset ovat vahvistaneet, että pääministeri Pedro Sánchez oli yksi kirjepommin saajista. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Maria Tolsa

Espanjassa viranomaiset kertovat, että kahdelle ministerille on lähetetty kirjepommi.

Espanjan sisäministeriön mukaan pääministeri Pedro Sánchezille lähetettiin viime viikolla kirje, joka sisälsi räjähteitä. Kirje saapui postin mukana ja sisälsi ”pyroteknistä materiaalia”, sisäministeriö kertoo.

Välikohtaus tapahtui pääministerin kansliassa 24. marraskuuta. Pääministerin turvahenkilöstö havaitsi kirjeen ja teki sen vaarattomaksi.

Espanjan puolustusministeriö puolestaan kertoo, että ministeriöön toimitettiin tänään torstaina aamulla kirjepommi, joka myös neutralisoitiin. Lähetys oli osoitettu puolustusministeri Margarita Roblesille.

Kaikkiaan kirjepommeja on havaittu nyt viisi. Myös ilmavoimien tukikohtaan lähellä Madridia on toimitettu kirjepommi, samoin espanjalaiselle asevalmistajalle Instalazalle Zaragozan kaupungissa. Yksi kirjepommeista räjähti eilen keskiviikkona Ukrainan Madridin-lähetystössä. Lähetystä käsitellyt työntekijä loukkaantui lievästi.

Espanjalaiset tiedotusvälineet (siirryt toiseen palveluun) kertovat (siirryt toiseen palveluun), että oikeuslähteiden mukaan kaikki havaitut kirjelähetykset ovat keskenään identtisiä. Asiaa tutkitaan terrorismirikoksena.

Espanjalaismedian mukaan sisäministeriö oli määrännyt poliisin kiristämään julkisten rakennusten turvatoimia pääministerille saapuneen pommin jälkeen.

Mahdollisesta tekijästä ei tässä vaiheessa voi esittää arviota, sanoi Espanjan apulaissisäministeri torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ukrainan Espanjan-suurlähettiläs Serhii Pohoreltsev näytti keskiviikkona syyttävän Ukrainan lähetystöön saapuneesta pommista Venäjää. Ukraina ilmoitti kiristävänsä kaikkien ulkomaanedustustojensa vartiointia räjähdyksen jälkeen.

Lähteet: Reuters, AFP

Suosittelemme sinulle