Hyppää sisältöön

Rouva Jenni Haukio pukeutui Linnan juhlissa kierrätyspukuun – katso presidenttiparin itsenäisyyspäiväpotretti

Rouva Jenni Haukiolle luonto on tärkeä. Se näkyy tänä vuonna siinä, ettei hän hankkinut juhliin uutta pukua.

Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio valmistautuivat ottamaan vastaan vieraita kahden vuoden tauon jälkeen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Presidentin puoliso Jenni Haukio pukeutuu jo toista kertaa Linnan juhliin aiemmin käyttämäänsä asuun.

Tämänvuotinen puku on valmistettu kotimaassa silkistä ja pitsistä. Jenni Haukio käytti aiemmin pukua vuonna 2019 Japanin keisarin kruunajaisissa Tokiossa.

Tämän jälkeen puvun hihoja on muutettu.

Linnan juhlat järjestetään nyt kahden vuoden tauon jälkeen.

Edellisissä juhlissa vuonna 2019 Haukio käytti uudestaan pukuaan vuodelta 2015. Fuksian väriseen pukuun oli lisätty pitsiä niin, että molemmat olkapäät peittyivät.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa rouva Jenni Haukio vuonna 2019. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia / Juhani Kandell

Kaunis puku sai jo ensimmäisellä kerralla ylistystä. Sen oli suunnitellut Haukion luottosuunnittelija Sari Nordström. Kunniamerkkien takia presidentin puolison on vaikea olla olkaimettomassa mekossa. Tässä mekossa ongelma oli kierretty yhdellä olkaimella.

Fuksianvärinen puku rouva Jenni Haukiolla vuonna 2015. Kuva: All Over Press Finland

Jenni Haukio suosii yksinkertaisia, tyylikkäitä pukuja.

Yksinkertainen eleganssi

Ensimmäisen kerran Haukio nähtiin Linnan juhlissa jo vuonna 2009, kun hän oli avioitunut silloin eduskunnan puhemiehenä olleen Sauli Niinistön kanssa.

Silloin Haukiolla oli tummanruskea olkaimeton iltapuku. Seuraavana vuonna hän edusti mustakuvioisessa yksiolkaimisessa puvussa.

Vuonna 2010 Jenni Haukio edusti yksiolkaimisessa puvussa, kuten monena muuna vuonna sen jälkeen. Kuva: Matti Matikainen / All Over Press

Vuonna 2011 Haukio kertoi valinneensa vaatekaappinsa kätköistä liilan satiinipuvun, jossa oli kultakirjailuja.

Rouva Jenni Haukiolla on ollut muutama violetin värinen puku Linnan juhlissa. Kuva: All Over Press

Maakuntakukkia

Sauli Niinistön presidenttikauden aikana Jenni Haukio on pukeutunut rohkeammin. Puvuissa on ollut usein jokin teema tai viesti.

Vuonna 2012 Paola Suhonen suunnitteli Haukiolle sinivalkoisen puvun, jonka kangasta koristivat Suomen maakuntakukat. Yläosa oli herkkää pitsiä. Haukio on tunnettu luonnon ystävä, mitä puku toi esille.

Vuonna 2012 maakuntakukat pääsivät Haukion pukuun.

Seuraavana vuonna itsenäisyyspäivän juhlat järjestettiin poikkeuksellisesti Tampere-talossa Linnan remontin takia. Haukion yllä nähtiin polvimittainen kiiltävä kotelomekko. Puvun kehuttiin sopivan erinomaisesti hänelle.

Tampere-talossa Haukiolla nähtiin upea polvimittainen luomus. Kuva: @Petteri Paalasmaa/All Over Press

Vuonna 2014 Haukio nähtiin vaaleansinisessä puvussa, jonka oli suunnitellut Sari Nordström. Kangas oli ranskalaista vintagea 1960-luvulta.

Herkkä vaaleansininen puku sopi erinomaisesti Jenni Haukiolle. Kuva: YLE

Vahvat värit

Vuonna 2016 Haukion yllä nähtiin Sari Nordströmin suunnittelema violetti iltapuku.

Kolme presidenttiparia koolla vuonna 2016. Kuva: Yle/ Kalevi Rytkölä
Vihreä puku vuonna 2017. Aaro-poika syntyi pian juhlien jälkeen. Kuva: /All Over Press

Suomen juhliessa satavuotista itsenäisyyttään vuonna 2017 Haukio oli raskaana. Aaro-poika syntyi vain kaksi kuukautta juhlista. Vuoden nuori suunnittelija Heidi Karjalainen suunnitteli Haukiolle vihreän silkkiasun. Kyseessä oli Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

Vuonna 2018 Haukion päällä nähtiin tähän asti kantaa ottavin puku. Haukio pukeutui ekologisesta Ioncell-kuidusta valmistettuun pukuun.

Vuoden 2018 puku oli tehty selluloosapohjaisesta kuidusta. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Kangas oli tehty suomalaisesta koivusta saatavasta liukosellusta, joka on peräisin Stora Enson Joensuun tehtaalta. Valmistusprosessissa ei käytetä mitään haitallisia kemikaaleja. Ioncell on selluloosapohjainen kuitu, joten se on biohajoava, eikä siitä irtoa mikromuoveja.

Voit keskustella aiheesta 7.12. kello 23. asti.

Suosittelemme sinulle