Hyppää sisältöön

Padasjoen politiikan voimahahmo jättää tehtävänsä kunnanhallituksessa

Antti Räsänen (kok.) pettyi itseensä, kun ei pystynyt säilyttämään vanhusten palveluasumisen yksikköä Padasjoella.

Padasjoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Räsänen esittelee varastohallia, jossa toimi ympäristörikoksen tehnyt kierrätysyritys
Antti Räsänen on istunut Padasjoen kunnanhallituksessa 30 vuotta. Puheenjohtajan nuijaa hän on heiluttanut 12 vuotta. Kuva: Marjo Pirilä / Yle
Marjo Pirilä

Padasjoen pitkäaikainen kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Räsänen (kok.) luopuu tehtävästään kunnanhallituksessa. Räsänen on toiminut kunnanhallituksessa 30 vuotta ja siitä 12 vuotta puheenjohtajana.

Räsänen taisteli pitkään Padasjoen vanhusten palveluasumisen yksikön säilyttämisen puolesta, mutta hyvinvointiyhtymä on päättänyt sulkea yksikön lopullisesti. Räsänen sanoo pettyneensä itseensä.

– Olen hirveän pettynyt siihen, etteivät asiat menneet niin kuin olisin halunnut. Ikäihmiset eivät kaikki saa mahdollisuutta asua ja viettää vanhuudenpäiviään Padasjoella. Se on ärsyttänyt minua kaikkein eniten.

Räsänen viittaa Visapuiston palveluasumisen yksikköön, joka suljettiin väliaikaisesti vuoden alussa. Räsänen kertoo, että hyvinvointiyhtymältä on nyt viime perjantaina tullut kunnan kansliaan sähköpostilla tieto, että yksikkö suljetaan lopullisesti. Hyvinvointiyhtymän hallitus oli maanantaina kylässä Padasjoella, mutta asiasta ei puhuttu mitään.

– Olisi sen voinut kertoa face to face, mikä minusta olisi ollut tahdikasta.

Räsänen kertoo kypsytelleensä päätöstään puolisen vuotta. Hän jatkaa rivivaltuutettuna Padasjoella ja aluevaltuutettuna. Lisäksi hänellä on paljon muita luottamustehtäviä esimerkiksi Lahden seudun kehitysyhtiössä Ladecissa. Siitä huolimatta päätös puheenjohtajan nuijasta luopumisesta liikuttaa mieltä.

Asiasta kertoi ensin Etelä-Suomen sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle