Hyppää sisältöön

Kemin Eteläntien tasoristeyksen turvallisuus paranee vasta ensi vuonna – Simon Horsmassa puomit saadaan käyttöön ensi viikolla

Lapissa on vireillä kymmeniä tasoristeyksien turvallisuuden parantamista koskevia ratasuunnitelmia tai yksityistietoimituksia.

Auto ajaa ohi Eteläntien tasoristeyksen läpi.
Kemissä eteläntien tasoristeyksessä puomit ovat jo paikallaan, mutta vielä paketissa. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Pirkko Kukko-Liedes
Avaa Yle-sovelluksessa

Kemissä vilkasliikenteisen Eteläntien tasoristeyksen turvallisuus kohentuu vasta ensi vuonna. Keskustan tuntumassa sijaitsevaan tasoristeykseen oli määrä saada puomit käyttöön syksyn kuluessa, mutta käyttöönotto viivästyy huhtikuuhun.

Väyläviraston mukaan Eteläntien risteyksen ohjaus linkittyy Kemin ratapihan muutoksiin ja ohjelmistopäivitykseen, jotka saadaan valmiiksi vasta kevättalvella. Ratapihan uudistukset ja Eteläntien puomit otetaan siis käyttöön samaan aikaan. Risteyksessä on jo entuudestaan varoitusvalo ja -ääni.

Simossa Horsman tasoristeyksessä puomit sen sijaan saadaan käyttöön suunnitelman mukaisesti, joulukuun puolivälissä. Risteyksen varoituslaitteisiin kuuluvat puomien lisäksi varoituskello ja -valo. Turvallisuutta lisää myös tien leventäminen ja parantaminen.

Laurilan ja Rovaniemen välisellä rataosuudella on syksyn aikana tehty töitä Kaarelantien tasoristeyksessä. Risteys on poistettu ja tieyhteys on korvattu uudella. Joulukuun alussa Kaarelantiellä pidettiin katselmus.

Lapissa on vireillä kymmeniä tasoristeyksien turvallisuuden parantamista koskevia ratasuunnitelmia tai yksityistietoimituksia. Muutoksia on tulossa Torniossa, Keminmaassa, Tervolassa ja Rovaniemen eteläosassa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme