Hyppää sisältöön

Sarjakuvia Sotkamosta, räppiä Suomussalmelta ja podcast Paltamosta: tässä on vain pintaraapaisu kainuulaisten lasten ja nuorten taiteesta

Kainuulaisten lasten ja nuorten yhteisötaideprojektin näyttelykiertue alkaa Ristijärveltä tänään. Näyttely kiertää kevään ja kesän aikana kaikissa Kainuun kunnissa.

Lapsi piirtää sarjakuvaa.
Näyttely esittelee syksyn 2022 aikana kaikissa Kainuun kunnissa tehtyjen yhteisötaideprojektien teoksia. Kuva: Kulttura Kainuun lasten- ja nuorten kulttuurikeskus
Tanja Heikkonen

Kainuulaisten lasten ja nuorten yhteisötaideprojektin näyttelykiertue alkaa Ristijärveltä tänään.

Kuluvan syksyn aikana Kultturan yhteisötaideprojektin taiteilijat ovat työskennelleet kaikissa Kainuun kunnissa. Projektin lähtökohtana on lasten ja nuorten ideoista lähtevä työskentely, jonka tukena taiteilija on toiminut.

Näyttely esittelee syksyn 2022 aikana kaikissa Kainuun kunnissa tehtyjen yhteisötaideprojektien teoksia sekä tekoprosessia.

Näyttelyssä on esillä muun muassa räppiä Suomussalmelta, kaoliinikeramiikkaa Puolangalta, sarjakuvia Sotkamosta, podcast Paltamosta, eliöille omistettu viiriteos Ristijärveltä ja varjonukkeja Kuhmosta.

Näyttely kiertää kevään ja kesän 2023 aikana kaikissa Kainuun kunnissa. Yhteisötaiteet valtaavat seuraavaksi Kajaanin kaupunginkirjaston, jossa näyttely on esillä tammikuussa.

Yhteisötaideprojekti on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen apurahalla. Hanketta koordinoi Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura.

Aiheesta voi keskustella 8. joulukuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle