Hyppää sisältöön

Tampereen areena pesi kansainvälisessä kilpailussa Qatarin MM-kisojen päänäyttämön – toimitusjohtajan mukaan voiton taustalla on "suomalainen tapa"

Tampereen areenan valmistumista juhlittiin vuosi sitten ja se on saanut tunnustuksia pitkin kulunutta vuotta. Uusin pysti tuli tällä viikolla maailmanlaajuisesta urheiluareenojen kilpailusta.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kävi pokkaamassa palkinnon Manchesterissa. Kuva: Helmi Holopainen / Yle
Vilma Ahosola

Vuosi sitten ovensa yleisölle avannut Tampereen areena on saanut tunnustuksia pitkin vuotta. Tällä viikolla se menestyi maailmanlaajuisessa stadioneiden design ja kehitys -palkintotilaisuudessa Manchesterissa. Voitto irtosi Vuoden projekti -kategoriassa.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme uskoo, että tunnustukset kertovat onnistuneesta työstä, jota Pirkanmaalla on tehty.

– Olemme saaneet tietyn aseman teknologian ja suomalaisen osaamisen myötä. Kysyntää on tullut esimerkiksi Kolumbiasta ja Arabiemiraateista.

Vuoden projektiksi Manchesterissa valittu Tampereen areena on Hurmeen mukaan esimerkki monilla eri osa-alueilla tehdystä tiimipelistä.

– On vaatinut 5 500 henkilöä, jotta tämä projekti saatiin tehtyä. Vuoden 2015 ensimmäisistä keskusteluista siihen, että 3. joulukuuta 2021 saatiin ovet auki.

Hurme kertoo, että esimerkiksi Tampereen areenan LED-pintojen asentaminen oli projekti, johon tarvittiin yhteistyötä 24 paikallisen yrityksen kanssa.

Tampereen areena oli Manchesterissa ehdolla myös Innovaatio-kategoriassa, mutta voitto meni Istanbuliin Galatasarayn kotiareenalle.

Tekemisen läpinäkyvyys erottavana tekijänä

Tampereen areena on niittänyt menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Viime kesänä Hurme kävi pokkaamassa voittopystin palkintotapahtumassa, jossa kilpailukategoria oli sponsorointi, myynti ja markkinointi.

Vaikka rahapalkintoa ei tuoreimmasta voitosta tullutkaan, Hurmeen mukaan se ei lähtökohtaisestikaan ollut tärkein asia.

– Eniten lämmittää ympäri maailmaa tuleva kollegojen tunnustus, koska he tietävät, mistä on kysymys.

Tampereen areenan voitto ei toki ollut itsestään selvä, sillä samassa kategoriassa kilpaili kuusi urheilunäyttämöä ympäri maailmaa. Yksi niistä oli jalkapallon tämän vuoden MM-kilpailujen loppuottelun näyttämö.

Hurme korostaa, kuinka tärkeä asia läpinäkyvyys tekemisessä on.

– Kyllähän kanssakilpailijat vetävät nöyräksi. Uskon, että juryn päätökseen on vaikuttanut se, että jokainen meistä vastaa omiin huutoihimme. Jokainen meistä kertoo etukäteen, mitä me tavoittelemme. Uskon, että meidän vahvuutemme on, että luvataan se, mitä ollaan antamassa, ja sitten myös ylitetään se.

– Ehkä se on hieman suomalainen tapa, Hurme jatkaa.

Suosittelemme sinulle