Hyppää sisältöön

Vuoden parhaita palkittiin jälleen Captain's Ball -gaalassa – Peggy Roberts kiitti poikansa Glen Kamaran lapsuuden seuraa

Vuoden pelaajina palkittiin Glen Kamara ja Natalia Kuikka. Katso Suomen jalkapallon pääsarjojen tähdistökentälliset tästä jutusta.

Skotlantilaisen Glasgow Rangersin Glen Kamara, 27, palkittiin vuoden miespelaajana torstai-iltana. Vuoden naispelaajaksi nimitettiin Yhdysvaltain Portland Thornsissa pelaava Natalia Kuikka, 27. Palkinnot myönnettiin perinteikkäässä Captain's Ball -gaalassa.

– Tämä on suuri kunnia. Pitkä lista mahtavia pelaajia on aiemmin voittanut saman palkinnon, Kamara sanoi.

Kamara kertoi, että hänen äitinsä Peggy Roberts on ollut iso osa hänen uraansa.

– En varmaankaan pysty riittävän hyvin sanoittamaan sitä (kuinka tärkeä hän on), koska asioita on niin paljon. Olen kiitollisuudenvelassa hänelle.

Roberts totesi ajatelleensa Suomea viime aikoina. Esimerkiksi lumen näkeminen toi hänelle muistoja mieleen.

– Mä rakastan Suomea. Olen unohtanut paljon suomen kielestä, Roberts sanoi suomeksi muutoin englanninkielisessä haastattelussa.

Hänen mukaansa Suomi tulee aina olemaan koti sekä äidille että pojalle. Hän kiitti kotikulmia Espoossa ja kertoi olevansa kiitollisuudenvelassa Suomelle.

– Olen kiitollinen (Olarin) Tarmo -joukkueelle, jossa Glen pelasi lapsena. Tiedän, että myös Glen on Suomelle velkaa, siksi hän on aina halukas edustamaan maajoukkuetta. Hän rakastaa maataan todella paljon.

Haastattelun lopuksi Kamara sanoi, että maajoukkue Huuhkajat haluaa tietenkin saavuttaa lohkopaikan EM-kisoissa, jotka pelataan kesällä 2024.

Vuoden naispelaajalle Natalia Kuikalle valinta oli jo kolmas peräkkäinen ja uran neljäs. Tervehdyksen Yhdysvalloista lähettänyt Kuikka kertoi kuluneen vuoden olleen aika erilainen hänen edeltäviin vuosiinsa verrattuna.

– Pääsimme Helmareiden kanssa EM-kisoihin, ja vaikka siellä ei tulosta tullutkaan, se oli ainutlaatuinen kokemus meille kaikille. Oli tosi hienoa olla osana tapahtumaa, jossa juhlittiin naisten jalkapallon kehitystä ja kasvua koko Euroopassa.

– Seurajoukkueessa kausi oli antoisa, mutta myös haastava. Oli ylä- ja alamäkeä sekä kentän ulkopuolisia asioita. Niistä huolimatta juhlimme mestaruutta kauden lopussa. Ylpeänä kannan vuoden pelaaja -titteliä ja siitä isot, isot kiitokset, 27-vuotissyntymäpäiviään viettävä Kuikka sanoi.

Gaalan pääpalkinto eli Captain's Ball myönnettiin futsallegenda Panu Autiolle. Vuoden valmentajaksi valittiin HJK-luotsi Toni Koskela.

Palkittuja:

Parhaat pelaajat pelipaikkakohtaisesti – Kansallinen Liiga
Valmentaja: Ollipekka Ojala, KuPS
Hyökkääjä: Lavdije Begolli, KuPS
Keskikenttä: Emma Peuhkurinen, KuPS
Puolustaja: Nanne Ruuskanen, KuPS
Maalivahti: Elaine Burdett, Åland United

Vuoden tulokas (JPY) – Kansallinen Liiga: Olivia Ulenius, Åland United
Vuoden Liigapelaaja (JPY) – Kansallinen Liiga: Emma Peuhkurinen, KuPS

Parhaat pelaajat pelipaikkakohtaisesti – Veikkausliiga
Valmentaja: Toni Koskela, HJK
Hyökkääjä: Lee Erwin, FC Haka
Keskikenttä: Petteri Pennanen, Ilves
Puolustaja: Paulo Ricardo, KuPS
Maalivahti: Conor Hazard, HJK

Vuoden tulokas (JPY) – Veikkausliiga: Agon Sadiku, Esport Honka
Vuoden Liigapelaaja (JPY) – Veikkausliiga: Lee Erwin, FC Haka

Vuoden tyttöpelaaja: Milja Kiviranta, HJK
Vuoden poikapelaaja: Samuel Pasanen, FC Lahti
Lupaava nuori pelaaja: Oona Sevenius, HJK
Lupaava nuori pelaaja: Otso Liimatta, AC Oulu

Veikkausliiga Legenda: Tero Taipale

Katso kaikki palkitut Palloliiton verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle