Hyppää sisältöön

Näin MM-kisojen katastrofi otettiin vastaan Saksassa – ”Kuinka noloa! Olemme ulkona”

Saksa voitti maailmanmestaruuden vuonna 2014. Sen jälkeen se on jäänyt MM-kisoissa kahdesti alkulohkoon.

Saksalaisfanit joutuivat pettymään Qatarissa. Kuva: Getty Images

Saksan miesten jalkapallomaajoukkue kompuroi ulos MM-turnauksen jatkopeleistä jo toista kertaa peräkkäin. Saksa voitti Costa Rican alkulohkon viimeisellä kierroksella 4–2, mutta se ei riittänyt, kun Japani yllätti samalla Espanjan 2–1.

Japani voitti sensaatiomaisesti koko lohkon, ja Espanja vei toisen jatkopaikan. Saksa jäi rannalle heikomman maalieronsa takia.

Arvokisojen kestomenestyjänä ja yhtenä maailman jalkapallomahdeista tunnetussa Saksassa putoaminen otettiin raskaasti.

– Kuinka noloa! Olemme ulkona, otsikoi Bild-lehti (siirryt toiseen palveluun).

– Toista kertaa peräkkäin Saksa teki itsestään täyden pellen MM-kisoissa, kirjoitti puolestaan Sportschau (siirryt toiseen palveluun).

Maalikooste: Costa Rica–Saksa 2–4

Saksan päävalmentaja Hansi Flick kuvaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueen tuntemuksia ”erittäin pettyneiksi”.

– En välitä muista joukkueista. Kaikki on meistä itsestämme kiinni. Jos katsoo tuloksia, tämä on meidän syytämme, Flick sanoi.

Flickin asema nostettiin puheenaiheeksi saksalaismediassa kamppailun jälkeen. Maajoukkuepomo Oliver Bierhoff kommentoi päävalmentaja-asiaa saksalaiskanava Magentalle.

– En ole ajatellut sitä (Flickin mahdollista eroamista) vielä. Istumme päättäjien kanssa alas tulevien viikkojen aikana ja keskustelemme. En ole siitä huolissani, Bierhoff kuittasi.

Hansi Flick aloitti Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana heinäkuussa 2021. Kuva: Getty Images

Konkarihyökkääjä Thomas Müller sanoi tuntevansa olonsa katkeraksi. 33-vuotias maailmanmestari vihjaili, että hänen uransa maajoukkueessa saattoi tulla päätökseen.

– En tiedä, miten tästä jatketaan. Jos tämä oli viimeinen otteluni, haluan sanoa muutaman sanan saksalaisille jalkapallofaneille. Tämä on ollut valtava ilo. Meillä on ollut upeita hetkiä. Yritin jättää kaikkeni kentälle jokaisessa ottelussa, Müller sanoi Bildin mukaan.

Saksan kohtaloksi turnauksessa koitui lopulta avausottelun 1–2-tappio Japanille. Jatkopaikka karkasi, vaikka se onnistui pelaamaan tasan Espanjan kanssa ja voittamaan Costa Rican.

– Emme voi muuta kuin syyttää itseämme, jos päästämme kaksi maalia Japania vastaan vartissa, kahdesti Costa Ricaa vastaan osunut Kai Havertz murjaisi Bildille.

Thomas Müller on viimeistellyt seitsemän maalia MM-lopputurnauksissa. Hyökkääjän komea ura maajoukkueessa saattoi päättyä Qatarissa. Kuva: Getty Images

Saksa voitti maailmanmestaruuden vuonna 2014. Sen jälkeen kisat ovat kuitenkin menneet penkin alle. Neljä vuotta sitten se jäi alkulohkonsa jumboksi hävittyään Etelä-Korealle ja Meksikolle.

Lohkovoittaja Japani kohtaa neljännesvälierissä Kroatian. Espanja ottaa mittaa puolestaan Marokosta, joka voitti oman lohkonsa.

Saksan tavoin kisojen suosikkeihin kuulunut Belgia joutui pettymään, kun se jäi Marokon ja Kroatian taakse.

Suosittelemme sinulle