Hyppää sisältöön

Pohjois-Kymen sairaalan kiinteistöille on löytynyt ostaja – kaupat tehdään tämän vuoden puolella

Kuusankosken Sairaalanmäen ja keskuslaitoksen kohteista on määrä tehdä kaupat lähiaikoina. Tyhjillään olevat rakennukset ovat olleet myynnissä kesästä asti.

Pohjois-Kymen sairaala ulkoa nähtynä, parkkipaikka tyhjä autoista.
Tyhjilleen jäänyt Pohjois-Kymen sairaala ja siihen liittyvät kiinteistöt Kuusankoskella ovat luultavasti uuden omistajan käsissä jo ennen vuodenvaihdetta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Heini Rautoma

Kymsote-Kiinteistöt oy on saanut ostotarjouksen omistamistaan Sairaalanmäen ja keskuslaitoksen kiinteistöistä Kuusankoskella Kouvolassa.

Ostotarjous koskee myös kahta Sairaanmäentie 7:ssä sijaitsevaa kerrostaloa. Asiasta kertoo Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kymsote-Kiinteistöjen toimitusjohtaja Jyrki Gerlander vahvistaa Ylelle, että ostotarjous on saatu.

– Kauppoja ei ole vielä tehty, mutta luulen, että ne saadaan tehtyä tämän vuoden puolella, Gerlander kertoo.

Hän ei kommentoi ostotarjousten määrää eikä sitä, kuka ostotarjouksen on tehnyt. Kymsote-Kiinteistöt tiedottaa kaupoista hänen mukaansa heti, kun asia etenee.

Kymsote-Kiinteistöt haluaa Sairaalanmäen ja keskuslaitoksen alueista eroon, sillä tyhjentyneestä Sairaalanmäestä koituu yhtiölle kuukaudessa kymmenien tuhansien eurojen kustannukset.

Alueella toimii myös psykiatrinen sairaala, joka ei kuulu nyt esille nousseeseen kauppaan. Psykiatrisen sairaalaan rakennus myytiin syksyllä kiinteistöyhtiö Hemsölle.

Lue lisää: Kymsote kauppaa tyhjäksi jäänyttä Pohjois-Kymen sairaalaa – käyttöä ei enää ole

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki kotka@yle.fi.

Suosittelemme sinulle