Hyppää sisältöön

Ykkösaamun vieraana Mika Lintilä – mitä haluat kysyä elinkeinoministeriltä?

Uusin tuki sähkölaskujensa kanssa ahdingossa oleville kansalaisille lähti lausuntokierrokselle tällä viikolla. Sähkölaskuissa tuki näkyy tällä tietoa maaliskuussa.

Tarja Oinonen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Sähkön hinta on laskenut huippulukemista, mutta joko voidaan huokaista helpotuksesta? Pelättyä sähköpulaa ei ainakaan vielä ole tullut ja sähköä on riittänyt myös vientiin, kun tuotantoennätykset ovat paukkuneet.

Kansalaisille suunnatut tuet sähkölaskuihin tulevat maksuun näillä näkymin maalikuussa. Tukea on tulossa neljän talvikuukauden laskuihin marraskuusta alkaen.

– Jo 60 prosenttia suomalaisista on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän taloudellisessa ahdingossa sähkölaskujensa takia eli uusi tuki on erittäin tervetullut, sanoi Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell Ylen aamun lähetyksessä.

Seuraavaksi energiatukia odottaa 10 000 yritystä.

– He ovat erittäin perusteellisesti perustelleet tarpeensa energiatukiin, elinkeinoministeri Mika Lintilä, kesk. kertoi aiemmin Yle Uutisten haastattelussa. Ongelmaton asia ei kuitenkaan ole.

Maatalouden energiatuet ovat jo lausuntokierroksella.

Samaan aikaan ns. vihreä siirtymä on jo kovassa vauhdissa Suomen yrityselämässä ja energiapolitiikassa. Vuoden alussa kuultiin yllätysuutinen, kun norjalaisyhtiö kertoi suunnittelevansa Inkooseen useiden miljardien arvoista terästehdasta, jossa terästä valmistettaisiin upouudella teknologialla ilman hiilidioksidipäästöjä.

Ykkösaamun suorassa haastattelussa TV1:ssä ja Yle Radio 1:ssä on lauantaina kello 10.05 elinkeinoministeri Mika Lintilä. Haastattelijana on Seija Vaaherkumpu.

Mika Lintilälle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai oheisella lomakkeella.

Suosittelemme